Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Latviešu modes nams "Narciss" ar drosmīga etno motīvu iedvesmotu kolekciju piedalīsies "Russian Fashion Week"

Alise Trautmane, 17.03.2010. 11:28

Šī ir jau otrā reize, kad jaunais un ambiciozais latviešu modes nams NARCISS piedalās prestižajā starptautiskajā modes nedēļā Russian Fashion Week (2010.gada 1. - 6.aprīlis). NARCISS 4.aprīlī Maskavā demonstrēs savu rudens/ziemas 2010/ 2011 kolekciju "Lāčplēsis".

Russian Fashion Week (RFW) neapšaubāmi ir īpašs Krievijas modes pasaules notikums, ko atzīst starptautiskā sabiedrība un kas iekļauts lielāko starptautisko modes nedēļu kalendārā. NARCISS uzskata par lielisku iespēju atkal piedalīties RFW un cer, ka šogad turpināsies 2009.gada rudenī, iepriekšējās RFW laikā, veiksmīgi uzsāktā sadarbība ar partneriem Krievijā. "Krievija mums ir īpašs tirgus un ceram, ka šeit īpaši silti sagaidīs mūsu jauno kolekciju, kurā tiek izmantotas arī dabiskās kažokādas un citi dabiski materiāli iztēli rosinošās pārsteidzošās kombinācijās", cerības pauž modes nama NARCISS īpašniece un galvenā māksliniece Alise Trautmane.

Kā kolekcijas ideoloģisko koncepciju skaidro modes nama NARCISS īpašniece un galvenā māksliniece Alise Trautmane, tērpu izveidi iedvesmojis leģendārais latviešu eposa varonis Lāčplēsis, kura spēka avots bija nezinātājiem slēpts - tās bija Lāčplēša ausis. "Arī mūsdienu sievietei ir jāizcīna daudzas cīņas un jāizdara izvēles starp Labo un Ļauno, jābūt stiprai un vienlaikus satriecoši sievišķīgai", skaidro A.Trautmane.

Kolekciju "Lāčplēsis" raksturo neitrāli dabiska un tai pat laikā eleganti izsmalcināta krāsu palete: šokolādes brūnie, krēmkrāsas, ziloņkaula un bagāti niansēti pelēkbrūnie toņi. Arī šajā kolekcijā NARCISS palicis uzticīgs saviem principiem: izmantot dabiskus un kvalitatīvus materiālus, cenšoties radīt pārsteidzošus maiga zīda un raupjas vilnas kontrastus, dažādus telpiskus auduma krokojumus, ieviešot abstrakti stilizētus etnogrāfiskus elementus (pīnes, karavīru apģērba detaļas) un nozīmīgu vēstījumu nesošus aksesuārus: dabīgās ādas elementiem rotātas cepures, ar dzintaru izšūtus cimdus, stilu harmoniski papildinošas oriģinālas somiņas.

Jaunā kolekcija "Lāčplēsis" jau tika demonstrēta starptautiskajā izstādē-gadatirgū PRET-A-PORTER PARIS (plašāk www.pretparis.com) 2010.gada 23.-26.janvārī. Latviešu modes nams NARCISS bija vienīgais Baltijas valstu pārstāvis, kas tika atlasīts, lai parādītu sevi šai vērienīgajā pasākumā, ko iecienījuši modes pasaules virzītāji ne tikai no Eiropas, bet arī Japānas, Tuvajiem un Tālajiem Austrumiem.

Līdz pat aprīļa beigām kolekcija "Lāčplēsis" pieejama britu modes veikalu pārstāvjiem un medijiem - kolekcija skatāma multi-zīmolu šovrūmā AMAKA Londonā (www.amaka.co.uk).

Par modes namu NARCISS

Latvijā 2009.gadā dibinātais pret-a-porter sieviešu apģērbu un aksesuāru modes nams NARCISS sevi jau pierādījis, piedaloties prestižos modes šovos un starptautiskos modes tirgos Krievijā, Francijā un citās valstīs. NARCISS kolekciju tērpus iespējams iegādāties veikalos Latvijā un Krievijā, Beļģijā un drīz arī internetveikalā www.notjustalabel.com.

Modes nams NARCISS nosaukumu guvis no grieķu mīta par daiļo Narcisu, kurš iemīlējās savā atspulgā strauta ūdenī. "To vajadzētu vairāk mācīties mūsdienu sievietēm: mīlēt pašām sevi, būt pašpārliecinātākām, priecāties par savu atspulgu spogulī un apkārtējo acīs", savu ideju skaidro modes nama NARCISS īpašniece Alise Trautmane.

Modes nama īpašniece un galvenā māksliniece Alise Trautmane izglītību modes dizaina jomā ir papildinājusi Central St. Martin Mākslas un dizaina koledžā Londonā, kā arī Eiropas Dizaina institūta Milānā. Plašāk: www.narciss.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV