Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Sāsies konkurss “Meklē Atbildes un ķer veselīgas balvas”

Inga Millere, 24.03.2010. 15:35 | komentāri (1)

Tikko ir sācies astronomiskais Pavasaris! Un ir liela vēlēšanās nopurināt no sevis Ziemu, ķert prieku un pirmos taureņus. Tieši tāpēc veselīga un ekoloģiska dzīvesveida portāls www.ekozeme.lv sadarbībā ar zaļi domājošo un strādājošo uzņēmumu SIA „Iecavnieks” vēlas palīdzēt ātrāk sajust Pavasara dabas spēku, rīkojot konkursu “Meklē Atbildes un ķer veselīgas balvas”.
Sāsies konkurss “Meklē Atbildes un ķer veselīgas balvas”

Konkurss noritēs portāla www.noslepums.lv rīkotā Tievēšanas Maratona laikā, tāpēc konkursa sākums un uzdevumi/ jautājumi būs atrodami www.noslepums.lv, bet atbildes jāmeklē jau www.ekozeme.lv  lapās.

Konkursa sākums ir 24. martā, trešdien, noritēs 4 nedēļas – mēnesi. Katru nedēļu portālos www.noslepums.lv un www.ekozeme.lv tiks publicēti 5 jauni jautājumi. Katru nedēļu pie balvām tiks 2 konkursa dalībnieki, balvās pārsteiguma veselīgās balvas no SIA „Iecavnieks”.

Konkursu atbalsta portāls www.noslepums.lv un SIA „Iecavnieks”, kas sarūpējis veselības balvas vērtību un veselības cienītājiem. Viņu produkcija ir ar savu stāstu:

Senajā Kolhīdas valstī (pašreizējā Gruzijas teritorijā) bija skaista leģenda – par debešķīgajiem linu ziediem.

„Jauna meitene ar gariem, kupliem kā mākoņi, matiem un debeszilām acīm iemīlējās brīnišķīgā jauneklī. Un arī viņš meiteni kaislīgi iemīlēja, bet viņa cietsirdīgais tēvs jaunekli aizsūtīja uz tālām zemēm slavas un bagātības meklējumos. Viņš aizbraucot, meitenei apsolīja atgriezties un viņu apprecēt. Ilgi, ilgi viņa jaunekli gaidīja, izejot uz lieveņa un lejot gaužas asaras. Viņas burvīgās acis kļuva bālas un neskaidras no asarām, bet tur, kur uz zemes nobira asaras, izauga lini. Tie uzziedēja debesziliem ziediem, meitenes acu krāsā. Pēc daudz, daudz gadiem jauneklis atgriezās mājās, un nu, jau kā nosirmojis vīrs, nostājās savas izredzētās priekšā. Meitene izbijās, ka viņas izredzētais ieraudzīs viņas, no asarām un ilgās gaidīšanas izdzisušās acis, un seju noslēpa debeszilo linu ziedu buķetē. Kad viņa tomēr pacēla savas acis un pavērās savā mīļotajā, viņš ieraudzīja, ka laiks nebija spējis izmainīt viņas debeszilo acu skatienu. Linu ziedi bija atdevuši visu savu dzīvības spēku un atgriezuši acīm bijušo skaistumu...”

Katrā leģendā ir paslēpta dziļa patiesība. Linus, kā pārtikas un tehnisko kultūru cilvēce pazina jau vairākus tūkstošus gadu pirms mūsu ēras un izmantoja to sēklas, no kurām ieguva dziedinošo linsēklu eļļu, bet no šķiedras auda audumus apģērbam. Lini kā senatnē, tā arī mūsdienās ir saglabājuši savu augsto vērtību kā izcili dabas produkti. Tos mēdz dēvēt par ilgdzīvošanas zelta atslēdziņu. Īpaši veselīga un dziedinoša ir linu eļļa, kas iegūta ar auksti spiestu tehnoloģiju. Tā satur tādas polinepiesātinātās taukskābes, kā linolskābi (omega 6) un linolēnskābi (omega 3), kuras cilvēka organisms nespēj pats sintezēt. Ir veikti medicīniski pētījumi, ka tieši polinepiesātināto taukskābju, īpaši linolēnskābes (omega 3) trūkums organismā, veicina vielmaiņas palēnināšanos un lieko tauku kilogramu uzkrāšanos. Tas ir par iemeslu šūnu nespējai izvadīt savus atkritumproduktus dažādu toksīnu formā.
 
SIA „Iecavnieks” piedāvā ne tikai aukstākās kvalitātes linsēklu eļļu, bet arī smalcinātas linsēklas, kā augstvērtīgu blakus produktu eļļas izspiešanas procesā. Smalcinātās linsēklas ir ne tikai veselīgs, bet arī garšīgs uztura papildinājums, jo satur daudz šķiedrvielu un proteīna. Omega 3 un omega 6 taukskābes veicina uzkrājušos tauku sadedzināšanu un piedalās nervu impulsu pārraidīšanas procesā. Nešķīstošās šķiedrvielas palīdz barībai pārvietoties pa gremošanas traktu. Šķīstošās šķiedrvielas palīdz samazināt holesterīna un glikozes līmeni asinīs.

Sveicam maratona dalībniekus un novēlam stabili nokļūt līdz finišam, uzrādot vislabākos rezultātus! Kā arī vissirsnīgākie un saulainākie sveicieni visiem ar Pavasara atnākšanu!

Veselīga un ekoloģiska dzīvesveida portāls www.ekozeme.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV