Svētdiena, 05.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ģederts, Ģirts;

Ar ko sākt izvēloties virtuves iekārtu?

Accenta, 23.04.2010. 08:33

Pirms virtuves iekārtošanas gandrīz vienmēr rodas jautājums: ar ko sākt? Visprātīgākais risinājums - ņemt rokā mērlenti un precīzi noskaidrot mēbelējamās un labiekārtojamās telpas izmērus. Pēc tam vēlams pašrocīgi uzzīmēt virtuves iekārtojuma plānu.
Ar ko sākt izvēloties virtuves iekārtu?

Domājot par telpas iekārtojumu, jāņem vērā ne tikai virtuves platums un garums, bet arī griestu augstums. Svarīgi ir saplānot cik daudz vietas aizņems skapīšu un plauktiņi, kur atradīsies virtuves darba virsma, vai virtuvē tiks novietota iebūvējamā tehnika, cik daudz būs vertikālie skapji un plaukti.
Turklāt nedrīkst piemirst, ka visām mēbelēm jābūt saskaņotām un kopumā jāveido gaumīgs un tīkams interjers.
Mēs piedāvājam plaša klāsta iespējas izvēlēties sev nepieciešamo virtuves iekārtu. Piedāvājam iespēju vai nu pašam sakomplektēt virtuves iekārtu no sienas un grīdas moduļu piedāvājuma vai konsultējoties ar virtuvju dizaineriem un uzskicēt 3D skici ar iespējamo virtuves iekārtu.
Mājīgas atmosfēras radīšanā liela nozīme ir tam, kādu krāsu gammu izvēlēsities.
Tumšās telpās vēlams izmantot pasteļtoņus - persiku, rozīgu u.tml. Savukārt gaišai virtuvei labāk piestāvēs aukstie toņi - dažādu nokrāsu zilais, pelēkais un zaļais. Vajadzētu izvairīties no piesātinātām un kontrastējošām krāsām, kā arī no sarežģītiem zīmējumiem uz nelielām virsmām.
Būtiska loma virtuves mēbeļu dizainā ir fasādes. Par mēbeļu fasādi parasti sauc to daļu, kas atrodas pret telpu un kam ienācējs pievērš lielāko uzmanību. Mēbeļu fasāžu galvenais uzdevums ir veidot telpas vizuālo koptēlu. Taču nedrīkst piemirst, ka mēbeles nav domātas tikai telpas izdaiļošanai - tām ir praktiska, funkcionāla nozīme.
Mēbeļu fasāžu izskats un, protams, mēbeļu cena atkarīga no tā, kādi materiāli izmantoti.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV