Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

„FIP jaunais griezums” aicina balsot par savu favorītu

Guntra Lipska, 28.04.2010. 12:28

Tas ir stāsts par zaļā dzīvesveida un domāšanas popularizēšanu Latvijā, par kreativitāti un radošo potenciālu, - tas ir stāsts par jauniem, talantīgiem modes māksliniekiem. „FIP jaunais griezums” turpina atbalstīt „zaļo” ideju par apģērba otrreizējo izmantošanu, pozitīvas dzīves uztveres fenomeniem un to ienākšanu ikdienas modē un šoreiz piedāvā finālistu darbus fotogrāfijās.
„FIP jaunais griezums” aicina balsot par savu favorītu

Aizvadītā gada novembrī tika izsludināts konkurss jaunajiem modes māksliniekiem „FIP jaunais griezums: otrreizējas izmantošanas mode”, un tam pieteicās vairāk nekā trīsdesmit radošu prātu. Pēc nopietnām diskusijām konkursa finālam žūrija nolēma izvirzīt sešus no trīsdesmit diviem modes māksliniekiem – Ivetu Vilni, Inetu Urtāni, Līvu Ķauķi-Sauli, Ignatu Vaiti, Lieni Dejus un Zani Porieti.

Konkursa fināls būs jau pavisam drīz, tāpēc „FIP jaunais griezums” aicina pasteigties un piedāvā laikā no 28. aprīļa līdz 5. maijam interneta portālos Delfi.lv vai Rus.delfi.lv iepazīties ar konkursa finālistiem, aplūkot to jaunākos darbus un balsot par savu favorītu. Izvērtēšanai tiek nodotas sešas fotogrāfijas, kas tapušas īpašas „FIP jaunā griezuma” fotosesijas laikā. Konkursa galvenās balvas ieguvēju noteiks savā jomā profesionāla žūrija, un sabiedrības balsojums veidos vienu balsi kopējā vērtējumā, turklāt aktīvākais balsotājs tiks arī pie pārsteiguma balvas.

Konkursa „FIP jaunais griezums” būtība ir nerealizētās produkcijas pārveidošana un sakombinēšana, veidojot jaunākajām modes tendencēm atbilstošu, ikdienā nēsājamu, inovatīvu un videi draudzīgu apģērbu kolekciju. Modes mākslinieki konkursa fināla laikā, kas gaidāms jau maija sākumā, demonstrēs īpašas „zaļās” kolekcijas, kas veidotas no tādu zināmu modes zīmolu nerealizētām produkcijām kā Reserved, Lindex, New Yorker, Mosaic, City Sport, Monton, Lee Cooper, Sportland, Marks & Spencer, Mos veikalu tīkls, Jack & Jones, Only, Seppälä un Jennyfer. 

Konkursa galvenā balva ir 1000 eiro, un tas nebūt nav viss, - pēc „FIP jaunā griezuma” ietvaros izveidoto pavasara kolekciju demonstrēšanas īpašā modes skatē tās tiks izvietotas t/c „Domina”, un ikviens interesents varēs tās iegādāties. Māksla, zaļā revolūcija un fantāzijas lidojums - tas ir īsts „FIP jaunais griezums”! 

Radošais konkurss „FIP jaunais griezums” tiek organizēts ar „Latvijas Modes fonda”, biedrības [MOMENT] un „ReUse Republic” Igaunijā atbalstu. Meklē informāciju arī „FIP jaunā griezuma” mājas lapā: www.fip.com.lv. Balsošana: Delfi.lv

http://woman.delfi.lv/fashion_is_passion/news/ vai Rus.delfi.lv

http://ruwoman.delfi.lv/news/fashion_is_passion/news/.

 

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV