Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Turpinās pieteikšanās „Ratu festivālam”

Elīna Kalniņa, 03.05.2010. 11:21

„Mazuļu akadēmijā” nedēļu pirms BT1 rīkotā ratiņu skaistumkonkursa norisinājās „Ratu mākslas darbnīca”, kur profesionāli dizaineri kopā ar bērnu vecākiem eksperimentēja, radoši izrotājot bērnu ratus. Četrus ratiņus līdz nepazīšanai pārvērta modes māksliniece Šeila, dizainere Zane Skalberga,  mākslinieces  Iveta Laure un Barbara Freiberga.
Turpinās pieteikšanās „Ratu festivālam”

Pavasara noskaņās pasākumā radošās personības eksperimentēja ar mazuļu pirmo transportlīdzekli – ratiņiem, kas lielākoties mēdz būt aksesuāru neapgūts un nemainīgi vienmuļš. Mākslas darbnīcas laikā raisoties diskusijām mākslinieki ar mazuļu vecākiem bija vienisprātis – bērnu ratiņiem nepavisam nav jābūt ierasti līdzīgiem un ģimenes pašu spēkiem var radīt lieliskus rotājumus.

„Latvijā ir ļoti daudz radošu māmiņu, rokdarbnieču un talantīgu ģimeņu. Tāpēc mēs vēlamies kopā radīt arvien jaunas idejas, paplašinot radošuma iespējas un ģimenēm jaunus atpūtas veidus. Pavasaris mostas ar košumu un prasību pēc nebijušā. Vecāki ar mazuļiem sāk pavadīt vairāk laika ārā, dodas pastaigās un šo aktivitāšu neatņemama sastāvdaļa ir bērnu ratiņi. Un kur gan ir teikts, ka ratiņiem jābūt tikai transportlīdzeklim? Ratiņu praktiskumu var apvienot ar stilu un individuālu dizainu. Tāpēc mēs ar šo eksperimentu aicinām pašiem radīt ratiņu rotājumus ikdienai, gan arī piedalīties BT1 rīkotajā „Ratiņu festivālā”, kas ir lielisks laika pavadīšanas veids visai ģimenei un iespēja ne vien izpriecāties, bet arī tikt pie fantastiskām balvām,” skaidro „Ratu mākslas darbnīcas” organizatore un pirmā Latvijas ģimenes portāla calis.lv vadītāja Agnese Vīdnere.

„Darbnīcas ietvaros nepilnas stundas laikā radīti brīnišķīgi greznu ratiņu paraugi, kas nespētu palikt nepamanīti. Turklāt katrs no tiem ir unikāls un zinām, ka uz ielas otrus tādus nesastapt,” priecājas Kristīne Sangoviča, „Mazuļu akadēmija” vadītāja.

No stila akcentiem līdz pat dalībai ratu skaistumkonkursā māmiņām ar padomiem dalījās profesionāļi un kopīgiem spēkiem izrotāja trīs dažādus ratiņus. Turklāt pēc nedēļas, 8.maijā, Ķīpsalā izstādes „Bērnu pasaule 2010” ietvaros notiks „Ratu festivāls”, kurā var piedalīties ikviens ar visradošāk, asprātīgāk un oriģinālāk izdekorētajiem bērnu ratiem.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV