Svētdiena, 05.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ģederts, Ģirts;

Virtuves skapīšu rokturi -praktisks, nepieciešami un gaumīgi

Accenta, 12.05.2010. 15:37

Ap mums ir daudzas lietas, bez kurām cilvēki itin viegli kādreiz varējuši iztikt. Nu, piemēram, mobilie telefoni. Kādreiz tādu vispār nebija, un cilvēki droši vien pat iedomāties nevarēja, ka kādreiz būs iespējams jebkurā brīdī sazināties ar vistālāko pasaules malu. Bet, bez kā mēs nevaram iztikt nekādi? Atbilde ir vienkārša - tie ir dažādi sadzīves sīkumi, kas kalpo cilvēku praktiskajām vajadzībām. Pie tiem pieder arī virtuves skapīšu durvju rokturi.
Virtuves skapīšu rokturi -praktisks, nepieciešami un gaumīgi

Šī furnitūras detaļa radīta jau pirms daudziem gadu simteņiem. Rokturos tika atveidoti delfīni, jūras zirdziņi, nāriņas, enkuri u.tml. Tie bija veseli mākslas darbi. Ar laiku rokturi kļuva askētiskāki un racionālāki, taču līdztekus to praktiskajai nozīmei saglabājās arī dizaina funkcijas.

Un tātad, rokturi pieskaitāmi durvju furnitūras grupai, kurā ietilpst arī eņģes, slēdzenes, aizbīdņi un citi aksesuāri. Bez tiem jebkuras durvis būs tikai vienkārša plātne, kas nespēs pildīt paredzētās funkcijas.

Tradicionāli virtuves skapīšu durvju rokturus izgatavo no misiņa, alumīnija un silumīna (cinka un alumīnija sakausējuma), parastā un nerūsējošā tērauda. No visiem iepriekš minētajiem par komfortablāko atzīts misiņš. Pateicoties plastiskumam, tas kļuvis par vienu no vispopulārākajiem rokturu materiāliem. Tālāk seko alumīnijs, tā sakausējumi un nerūsējošais tērauds.
Rokturu ražošanas procesā tiek veidots arī pārklājums. Par modernāko tiek uzskatīts matētais hroms un matētais niķelis. 

Dažkārt rokturus izgatavo no vērtīgām koksnēm, kā arī no speciāli apstrādāta stikla. Šādi izstrādājumi ir ekskluzīvi un iederas greznos interjeros.

Silumīnu mēdz pulēt, apstrādāt ar pulverkrāsošanas metodi, izmanto pulēto un matēto hromēšanu, kā arī veido pārklājumu no zelta un lakas. Alumīniju aizsargā ar pulēšanu, pulverkrāsošanu, anodēšanu. Savukārt tērauda rokturus pulē, hromē, apstrādā ar pulverkrāsošanas metodi, cinko, arī pārklāj ar zeltu un laku.

Ja rokturi ir apstrādāti kvalitatīvi, tie kalpos ilgi un uzticami.

Mēs uzskatām, ka virtuves rokturi ir nozīmīgs akcents, kas piešķir mēbelēm raksturu, tapēc izvēlamies Jums piedāvāt tikai labākos no tiem.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV