Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Liepājā notiks mazuļu rāpošanas sacensības

Anete Strazda, 14.05.2010. 11:04 | komentāri (1)

29. maijā pulksten 11:00 Liepājas Latviešu biedrības nama lielajā zālē ģimenes svētku „Lielmutis Fricis un Lielmute Marta” ietvaros jau trešo reizi tiks dots starts mazuļu rāpošanas sacensībām „Brašais rāpotājs”. Tās ir atraktīvas sacensības pašiem mazākajiem ķipariem, kuri jau rāpo, bet vēl nestaigā.
Liepājā notiks mazuļu rāpošanas sacensības

Sacensības organizē laikraksts „Kurzemes vārds”, bet idejas autore ir Inese Ķestere, kurai vēlme veidot šādu pasākumu Liepājā radās pēc tam, kad televīzijā bija redzējusi sižetu par šāda veida sacensībām ASV. Par spīti sākotnējām bažām, pasākums guva necerēti lielu atsaucību liepājnieku vidū – pirmajās sacensībās startēja 25 mazuļi, nākamajā gadā pieteicās jau 41 dalībnieks, kā arī pieauga atbalstītāju un līdzjutēju pulks.

Arī šogad organizatori cer uz liepājnieku un tuvējo novadu iedzīvotāju atsaucību, tāpēc aicina pieteikties sacensībām līdz 28. maijam pa tālruni 63422366 vai, aizpildot pieteikuma anketu, kas atrodama mājas lapā: www.liepajniekiem.lv.

Šogad sacensību noteikumi nemainās – katram mazulim pēc iespējas ātrāk jānorāpo 10 metru distance. Kā pamudināt mazo rāpotāju kustēties vajadzīgajā virzienā un sasniegt finiša līniju, paliek vecāku un līdzjutēju ziņā. Zināms, ka iepriekšējo sacensību dalībniekiem labpatika rāpot pakaļ mammas izmisīgi vicinātajam knupītim, piena pudelītei vai mobilajam telefonam. Tas, cik kārtās jeb posmos tiks noskaidrots sacensību uzvarētājs, atkarīgs no dalībnieku skaita.

Organizatori ir parūpējušies arī par vērtīgām balvām un dāvanām sacensību dalībniekiem.

Pēc sacensībām visi dalībnieki, kā arī viņu ģimenes – mammas, tēti, brāļi, māsas, omītes un opīši, ciemiņi un draugi – ikviens ir aicināts pievienoties lielajam gājienam, kurš pie Liepājas Latviešu biedrības nama sāksies pulksten 16:00 un aizvedīs uz estrādi „Pūt, vējiņi!”, kur notiks lielais sadziedāšanās koncerts.
   
Atgādinām, ka no 24. - 30. maijam Liepājā notiks vērienīgi svētki visai ģimenei „Lielmutis Fricis un Lielmute Marta”, kuru  ietvaros visiem mazajiem un lielajiem liepājniekiem, kā arī pilsētas viesiem sarūpēti krāšņi pasākumi un notikumi – dziesmas, dejas, zīmēšana, spēlēšanās, pētniecība un vēl daudz kas cits!

Sīkāku informāciju par svētku norisi atradīsiet mājas lapā: www.liepajaskultura.lv.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV