Svētdiena, 05.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ģederts, Ģirts;

Virtuves iekārtu materiālu klāsts

Accenta, 14.05.2010. 07:06

Virtuves mēbeļu ražošanā tiek izmantoti visdažādākie materiāli un to kombinācijas. Taču mēs kā ražotāji parasti ņem vērā šīs telpas īpatnības. Mēbeļu ekspluatācijas apstākļi virtuvēs ir specifiski - šeit bieži ir gaisa temperatūras svārstības un paaugstināts mitruma daudzums. Tomēr pie mēbeļu iegādes, arī saimniekiem pašiem jāraugās vai mēbeles atbilst lietošanai minētajos apstākļos.
Virtuves iekārtu materiālu klāsts

Iesakam lielāko uzmanību veltīt mēbeļu fasādēm. Virtuves mēbelēm tās darina no masīvkoka, kokskaidu vai kokšķieru plāksnēm, stikla un metāla. Bieži vien tiek piedāvātas arī tā dēvētās "rāmju fasādes", kuru konstrukcijā ietilpst rāmis un ieliktnis - pildiņš. Rāmi parasti izgatavo no koka, bet ieliktni no kāda cita materiāla (piemēram, DSP).

Mēbeles ar metāla detaļām ir izturīgas, taču tās prasa rūpīgu apiešanos. Uz metāliskām virsmām ūdens šļakatu pēdas būs īpaši labi redzamas. Savukārt koks ir skaists un mājīgumu radošs materiāls, taču virtuves apstākļos tas nekalpos tik ilgi, kā citās telpās. Tāpēc no praktiskā viedokļa raugoties, optimālais variants ir MDF paneļi, kas pārklāti ar PVH plēvi vai krāsoti. Šis materiāls darināts no presētām koka daļiņām, tas ir blīvs un izturīgs.

Virtuves skapju korpusus gandrīz vienmēr izgatavo no lamnētām DSP plāksnēm, kas arī kalpo pietiekami ilgi un uzticami. Savukārt darbvirsmu ražošanā plaši izmanto laminētas plāksnes, masīvkoku un mākslīgo akmeni.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV