Svētdiena, 05.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ģederts, Ģirts;

Mājokļa vizītkarte- priekšnams

Accenta, 18.05.2010. 08:50

Mājokļa priekšnamā mēs nepavadām tik daudz laikā kā virtuvē, viesistabā vai guļamistabā, tomēr šai telpai ikdienā ir liela nozīme. No tā, kādas būs pēdējās piecas minūtes no rīta pirms došanās uz darbu, iespējams, atkarīgs visas dienas noskaņojums. Vai tās pavadīsim apmierināti veroties spogulī un piekārtojot apģērbu un kosmētiku? Vai drudžaini meklēsim apavu pāri un mājokļa atslēgas?
Mājokļa vizītkarte- priekšnams

Lai izvairītos no haosa un nervu bojāšanas, šī mazā, bet svarīgā telpa, jāiekārto ērti un racionāli.
Dažkārt cilvēkus pārņem vēlme atbrīvoties no visa liekā, izvēlēties pēc iespējas mazāk mēbeļu un izmest ārā visas nevajadzīgās lietas. Un drīz vien priekšnams kļūst līdzīgs klajumam. Vai tas ir tieši tas ko vēlējāties? Bet tālāk seko realitāte un rodas dažādas problēmas. Izrādās, ka pārrodoties mājās, nav kur novietot lietussargu, somu, cepuri, cimdus. Un kur lai liek ielas apavus? Jā, ar minimālismu pārcensties nevajag! Pirms pārkārtot priekšnamu, labi pārdomājiet, kas jums tajā būtu nepieciešams ērtai dzīvei, taču nepārcenšaties. Lietas, kas tiek glabātas pēc principa "gan jau kādreiz noderēs", parasti daudzus gadus tā arī netiek izmantotas. Parasti tās tikai traucē un aizņem vietu. Turklāt, ja priekšnams ir pieblīvēts ar dažādiem krāmiem, tad tie nomāks jebkurus interjera smalkumus.
Kas tad priekšnamā īsti nepieciešams? Mēs piedāvājam aptuveni šādu priekšmetu variantu.
Priekšnamā būtu vajadzīga konsole, kuras izmēri atkarīgi no telpas plašuma. Labi, ja tās konstrukcijā ir plauktiņi un atvilktnes. Neatņemams atribūts priekšnamā ir pakaramais vai speciāls skapis virsdrēbju novietošanai. Turklāt nebūtu slikti atsevišķus pakaramos (kaut vai mazus āķīšus) atvēlēt somu uzkāršanai. Sienā var atrasties āķis, uz kura pakārts speciāls lietussargu vai avīžu novietojamais, kas, starp citu, var kalpot arī par labu dizaina papildinājumu.
Priekšnamā noteikti jābūt skapītim vai plauktam, kur novietot apavus. Ja vieta ļauj, priekšnamā var nolikt arī kādu soliņu vai beņķīti, kur atsēsties, lai ērtāk pāraut kājas.
Pavisam noteikti priekšnamā jāatrod vieta spogulim, kur cilvēks var sevi redzēt pilnā augumā. Sliktākajā gadījumā, protams, var izlīdzēties ar nelielu spoguli virs konsoles, taču labāk, ja pirms došanās cilvēkos, iespējams paskatīties uz sevi no galvas līdz kājām. Šādā gadījumā labs variants ir skapji ar spoguļiem durvīs - vienlaikus ir, kur novietot drēbes un aplūkot sevi. Prakse liecina, ka cilvēki, kas sākotnēji plānojuši priekšnamā iztikt bez spoguļa, vēlāk tomēr devušies to iegādāties.
Kompānija Accenta piedāvā arī ērtus un praktiskus priekšnamu komplektus, ko ik katrs var sakomplektēt pats pēc vajadzības un iespējam.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV