Ceturtdiena, 09.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Klāvs, Einārs, Ervīns;

Noderīga informācija par ūdens maisītājiem

Accenta, 27.05.2010. 10:51

Ne virtuve, ne vannas istaba nav iedomājama bez ūdens maisītājiem. Bez praktiskā pielietojuma, tiem ir arī estētiskā nozīme. Ūdens maisītāji var papildināt telpas dizainu.
Noderīga informācija par ūdens maisītājiem

Ūdens maisītājus iedala šādās grupās: vannai, dušai, virtuves izlietnei, vannas istabas izlietnei, vannai un izlietnei kopā, bidē.

Vienā ūdens maisītāju grupā ietilpst divu ventiļu izstrādājumi, kam atsevišķi var regulēt karstā un aukstā ūdens padevi. Otrā - vienas sviras (daudzfunkciju) maisītāji, kuros ūdens plūsmu vada ar sviras (džoistika) palīdzību.

Pēc konstrukcijas divu ventiļu izstrādājumi nav sarežģītāki kā sviras krāni. To pamatā ir krāns-bukse (dalītājčaula), kas atver vai noslēdz ceļu karstā un aukstā ūdens plūsmai.

Vēl nesen sadalošajos krānos izmantoja tikai gumijas blīves, taču mūsdienās savu vietu ir iekarojuši keramikas vārsti ar kustīgu pievadu.

Gumijas blīvējumu kalpošanas laiks ir krietni vien mazāks - no pusgada līdz gadam. Turklāt, griežot krānu ciet ar spēku, gumijas izstrādājumu iespējams ātri sabojāt.

Krānā-buksē ar keramikas diskiem ūdens padeve vai noslēgšana notiek ar divām apaļām keramikas plāksnēm, kurās atrodas atveres. Labi noslīpētā ieliktņu virsma nepieļauj noplūdes savienojuma vietās.

Keramikas detaļas ir izturīgākas, nekā gumijas blīves. Tomēr arī keramika var saplīst. Pārsvarā tas notiek tad, ja starp plāksnēm nokļūst smiltis vai rūsas daļiņas.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV