Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Ar pakešu logiem ik mēnesi var ietaupīt līdz pat 40% komunālo maksājumu

Oskars Šļakota, 10.06.2010. 11:21 | komentāri (8)

Viena no mūsdienu lielākajām mākslām ir māka ietaupīt līdzekļus tajās pozīcijās, kuras mums iepriekš nelikās būtiskas. Ko tad īsti nozīmē taupīt šajā laikā, vai taupīt finanšu līdzekļus nozīmē darīt to uz veselības rēķina, pērkot lētāku un nekvalitatīvāku pārtiku, neejot izklaidēties un nepērkot jaunas drēbes? Izrādās, ka ietaupīt varam nevis uz veselības rēķina, bet uz ikmēneša komunālo maksājumu rēķina.
Ar pakešu logiem ik mēnesi var ietaupīt līdz pat 40% komunālo maksājumu

Ietaupīšana ne gluži padara bagātu, bet manāmi uzlabo materiālo stāvokli – maciņa biezumu, ja mākam pareizi sabalansēt izdevumus ar ienākumiem un atrodam tās lietas, kurās mazliet ieguldot varam manāmi ietaupīt nākotnē. Kā ietaupīt naudu uz kurināmo, jūsu drošību un arī veselību, atklās „Labo logu aģentūras" vadītājs Mārtiņs Mālnieks:

„Taupīt mūsdienās ir stilīgi un vajadzīgi, tas parāda to, ka esam reāli domājoši, izvērtējam prioritātes un mākam labi apieties ar savu naudu. Tomēr, neapšaubāmi, katrs esam piedzīvojuši brīdi, kad izdevumi pārsniedz ieņēmumus vai ir tuvu tam un saprotam, ka nu vairs varam ietaupīt tikai uz veselības vai atpūtas rēķina – tas ir skumji! Tāpēc gribu pastāstīt, kā mēs mazliet ieguldot varam ieekonomēt naudu uz visu atlikušo mūžu."

„Mūsu dzīvojamās mājas, kuras ir celtas pēckara periodā, (1950.-1990.gadā) ir ar ļoti zemu siltuma noturību – siltums aizplūst caur neblīvētajiem logiem, durvīm, plānajām sienām un pat jumta pārsegu. Visiem zināms arī fakts, ka lielāko daļu gada ( vidēji 7- 8 mēnešus ) Latvijā ir auksts un ir nepieciešams apsildīt dzīvojamās platības, lai mēs justos ērti un mājīgi savos mājokļos. Tieši apkure ir tas dārgākais prieks, kas sastāda komunālo maksājumu lielāko ciparu ikmēneša rēķinā. Šeit vēlos piebilst, ka tieši caur mūsu vecajiem, labajiem koka logiem ar plāno stiklu aizplūst līdz pat 40% visa mājokļa siltuma – gandrīz puse samaksātās naudas par siltumu nelietderīgi aiziet atmosfērā un veicina globālo sasilšanu!"

„Lai izprastu, ar ko tik radikāli atšķiras pakešu logi no mūsu padomju mantojuma logiem, aprakstīšu sīkāk pakešu logus. Pats pakešu logs un tā nosaukums ir saistīts ar tā īpašībām – pakešu loga profils sastāv no vairākām, savstarpēji noslēgtām gaisa kamerām, kurās ir gaiss, kā zināms, nekustīgs gaiss ir labs siltuma izolators. Jo vairāk šo kameru (gaisa kameru), jo loga rāmis ir siltumnoturīgāks – optimāls variants ir pieckameru pakešu logi. Savukārt, pašā logā ir iestrādātas divas, dārgākos variantos pat trīs, stikla paketes, starp kurām ir hermētiski nošķirta gaisa telpa, kas kalpo kā siltuma izolators."

„Zinātnei attīstoties, nu jau labu laiku ir pieejami selektīvā pārklājuma stikli, kurus var iestrādāt ikvienā logā, kas darbojas kā papildus filtri, spogulis, kas siltumu infrasarkano staru formā mājoklī iekšā ielaiž, bet ārā nelaiž un patur telpās radīto siltumu. Šo īpašo stiklu papildina arī stiklu pakešu starpā pildītais saturs, kur gaisa vietā, kas pats par sevi ir labs siltuma izolators, tiek pildīta argona gāze, kuras siltuma izolatora īpašības ir daudz augstākas par nekustīga gaisa īpašībām. Šie papildus elementi padara logu pavisam drošu pret siltuma aizplūšanu. Jāpiebilst, ka pats selektīvais stikls un argona gāze papildus sastāda vidēji 5- 10% no kopējās summas, tā kā nav dārgs papildinājums un ir plaši pieejams."

„Šeit vēlos akcentēt arī gaisa ventilāciju, kas bieži tiek minēta kā problēma pakešu logiem. Problēma nav pakešu logos, bet gan padomju laika blokmāju un veco projektēto māju ventilācijas sistēmā – precīzāk sakot - ventilācijas neesamība! Daudzos tā laika ēku projektos tika iestrādāts, ka mājoklī 40% gaisa ieplūdīs caur logiem un ventilācijas tika veidota tikai virtuvē un tualetē! Šī prakse 21.gadsmitā vairs nav pieņemama, jo siltumzudums, kura dēļ ik sezonu par kurināmo nākas tērēt lielu naudu, ir aktuāla problēma visiem, nemaz nerunājot par globālās sasilšanas problēmām. Pakešu logiem ir pieejama ziemas vēdināšana vai pat atsevišķi uzstādāmi gaisa ventiļi, kas nodrošina nepieciešamo ventilāciju, nezaudējot mājokļa siltumu."

„Vēl viens svarīgs aspekts ir pakešu logu uzstādīšana, kur ļoti svarīgs ir profesionāls un sertificēts meistars, piemēram, „Labo logu aģentūrā" visi meistari ir sertificēti. Ja logs tiek neprofesionāli uzstādīts, tas laidīs garām siltumu un vēju, iespējams, pat vairāk nekā vecais logs. Profesionāla uzstādīšana ir ļoti svarīga - demontējot veco rāmi, jaunais logs ir precīzi jāievieto ailē, veicot precīzu līmeņošanu, nostiprinot to ar speciālām detaļām - „enkuriem" un montāžas putām. Pēc tam ir jāuzstāda ārējās un iekšējās palodzes. Svarīgi ir neatvērt logu 24 stundas pēc uzstādīšanas, kā arī veikt aiļu apdari u.t.t. – tas viss veidos kopējo loga kvalitāti, kā arī šo siltuma izolāciju."

„Ja mēs parēķinām, cik pašlaik iztērējam gada laikā par siltumu un ir vēlme šo ciparu samazināt vismaz par 40%, tad ir pēdējais laiks uzstādīt pakešu logus labākai dzīves kvalitātei, kā arī ilgtermiņa naudas ekonomijai, kas atmaksāsies jau tuvākajos gados! Šis ieguldījums ir uz mūžu un, ne tikai saglabās siltumu jūsu telpās, bet arī dos iespēju mājiniekiem dzīvot veseliem, bez caurvējiem un aukstiem vējiem logu šķirbās. Pakešu logi ir daudz drošāki un izturīgāki pret triecieniem, tā kā uzlabos arī kopējo mājokļa drošību. Par naudas ekonomēšanu un labāku dzīves kvalitāti."

„Labo logu aģentūra" augstāk par ātru peļņu vērtē savu klientu apmierinātību. Pielietojot jaunākās tehnoloģijas, optimizējot procesus un veiksmīgi plānojot resursus, tiek piedāvātas labākās cenas, ne mirkli neaizmirstot par kvalitāti. Uzņēmumā strādā nozares profesionāļi, kas visu izskaidros un pastāstīts.

Sīkāka informācija, konsultācijas pa telefonu: 26591562 vai mājas lapā: www.labologuagentura.lv.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV