Trešdiena, 08.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Staņislava, Staņislavs, Stefānija;

Krāsu harmonija virtuvē un citās telpās

Accenta Outlet, 10.06.2010. 13:46

Mājoklī ap mums ir dažādi krāsu toņi. Un katrs no tiem rada savu noskaņu. Zilo krāsu gammu (ūdens, ledus, debesis) uzskata par aukstu. Zaļā gamma ir neitrāla, bet no dzeltenā līdz sarkanajam tonim (uguns) - siltā. Par vieglām krāsām uzskata aukstos, nepiesātinātos, gaišos toņus (debesu u.tml.). Smagās krāsas ir tumšās un piesātinātās - olīvu, brūnās.
Krāsu harmonija virtuvē un citās telpās

Iesakām pievērst uzmanību dažiem ieteikumiem, ka savu virtuvi padarīt vēl mājīgāku tikai ar krāsu palīdzību!

Izmantojot krāsu toņus, jūs varat radīt plašuma ilūziju vai arī vizuāli samazināt lielu telpu.

Siltos toņus jūs varat izmantot telpas optiskai samazināšanai un intīmās noskaņas radīšanai.

Savukārt gaišas nokrāsas toņi palīdz mainīt nelielu telpu proporcijas. Jo gaišākas siena, jo telpa izskatās plašāka. Tumšajiem toņiem šādas īpašības nepiemīt. Nelielas istabas vēlams krāsot pasteļtoņos.

Ar krāsu palīdzību var sienas padarīt augstākas vai zemākas.

Dzeltenai, oranžai un sarkanai krāsai piemīt īpašība it kā satuvināt šādi krāsotās virsmas, bet aukstie toņi tās vizuāli attālina.

Veidojot interjeru, telpā var izmantot vienas krāsas dažādus toņus, tādējādi panākot vienotu, harmonisku efektu. Tomēr šādi noformētas telpas var arī radīt monotonu efektu. No tā gan var izvairīties, izveidojot citu krāsu akcentus vai izvēloties kontrastējošus interjera aksesuārus.

Kontrastējošās krāsas nevajadzētu novietot līdzās, jo tās savstarpēji var nesaderēt, tāpēc šādas kombinācijas jāizmanto ļoti piesardzīgi.

Kontrastējošās krāsas labāk izmantot ēdamistabās, priekšnamos, virtuvēs un spēļu istabās.

Telpas augstumu var palielināt, ja izvēlēsities tapetes ar vertikālām svītrām, savukārt horizontālas joslas istabu padarīs plašāku, bet zemāku.

Precīzi, ģeometriski raksti telpu padarīs statisku, bet diagonāles un "zigzagi" dezorganizēs.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV