Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Notiks Rucavas cimdu adīšanas seminārs

Inga Bika, 11.06.2010. 11:10

No 18. līdz 20. jūnijam notiks Rucavas cimdu adīšanas seminārs, ko rīko Nemateriālā kultūras mantojuma valsts aģentūra sadarbībā ar Rucavas tradīciju klubu. Interesentiem būs iespēja apgūt Rucavas cimdu adīšanas pamatus, gūt priekšstatu par rakstu adīšanu, kā arī izprast un izjust rucavnieku tradīcijas, dzīvojot uz vietas Rucavā.

2009. gada vasarā Nemateriālā kultūras mantojuma valsts aģentūra sadarbībā ar Mazsalacas novada domi organizēja dubultcimdu adīšanas prasmju semināru Mazsalacā. Semināra noslēgumā tā dalībnieki izteica vēlmi pētīt un apgūt cimdu adīšanu arī citos Latvijas novados, tādēļ cimdu adīšanas seminārs šogad notiek Rucavā.

Rucavas tradīciju klubs atrodas 19.gs. beigās celtajā etnogrāfiski iekārtotajā mājā „Zvanītāji". Tur būs iespēja iepazīties ar novada tradīcijām, vēsturi un iejusties Rucavas senajā kultūrvidē, kā arī zinošu meistaru vadībā apgūt Rucavas cimdu adīšanas prasmes. Tieši Sarežģītiem rakstiem bagātie Rucavas cimdi ir vieni no skaistākajiem un krāsainākajiem latviešu cimdiem.

Dalības maksa seminārā ir Ls 40. Cenā ietverti transporta izdevumi (Rīga – Liepāja - Rucava – Liepāja – Rīga), ēdināšana un naktsmītne Rucavā, kā arī nodarbības. Līdzi jāņem vienkārtīga vilnas dzija un tai piemērotas piecas adāmadatas. Izbraukšana no Rīgas uz Rucavu 18. jūnijā plkst. 8.00 no NESTE degvielas uzpildes stacijas Rīgā, Satekles un Dzirnavu ielas stūrī.

Pieteikšanās semināram līdz 2010. gada 16. jūnijam: Linda Rubena 29773989, 64228985 vai Linda.Rubena@nkmva.gov.lv.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV