Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Iebūvējamie skapji dažādām mājokļa telpām

Accenta, 28.06.2010. 16:55

Ir grūti iedomāties mājokli, kurā nebūtu skapju. Pat tad, ja interjers veidots japāņu minimālisma stilā, šai mēbelei tur vieta noteikti atradīsies. Telpas ekonomijas nolūkos lielu popularitāti ir iekarojuši iebūvējamie skapji.   Uzskaitīsim iebūvējamie skapju izvietošanas iespējas dažādām mājokļa telpām.
Iebūvējamie skapji dažādām mājokļa telpām

Priekšnams

Diemžēl priekšnams nereti ir tā vieta, ko mājokļa iemītnieki mēdz pārvērst par apģērbu, apavu, somu u.c. priekšmetu "izgāztuvi". Ļoti bieži priekšnama iekārtošanai izvēlas tā dēvēto konsoli (atvērtu skapi ar pakaramo) un tualetes galdiņu. Tomēr tas nav labākais risinājums. Iebūvējamais skapis priekšnamā patiesi palīdzēs ieviest kārtību. Šajā mēbelē viss atradīsies pa rokai, turklāt tā pārvērtīs priekšnamu mājīgā hallē. Skapja durvīs var iemontēt spoguli. Skapja iekšpusē vajadzētu atrasties dažām kastēm, plauktiem somām un lietussargiem, cepurēm un cimdiem. Tā kā priekšnamos parasti nav dabiskā apgaismojuma, skapja ārējā korpusā var iemontēt halogēna lampiņu apgaismojumu, tāpat var izgaismot arī skapja iekšpusi.

Viesistaba

Viesistabā drēbju skapi likt nebūtu vajadzība, taču tur īsti vietā būtu stiklotas plauktu sistēmas, kurās var aplūkot gaumīgus traukus, vāzes un grāmatas. Šiem skapjiem var izveidot gravējumus, tos var papildināt ar vitrāžām.

Guļamistaba

Guļamistabas iekārtojums un vide jāveido atbilstīgi cilvēka dzimumam, vecumam un komforta prasībām. Šajā telpā labi iederēsies iebūvētie skapji. Mūsdienīgos interjeros bieži izmanto askētisku variantu, kur starp divām trim skapju sistēmām atrodas iebūvēts dīvāns. Guļamistabā labi iederas skapis ar spoguļdurvīm, kas paplašina telpu un padara to gaišāku. Tāpat tā durvis var aplīmēt ar tapetēm vai ielikt tajās matētu stiklu, kas ne tikai labi izskatās, bet arī disciplinē un liek turēt plauktus kārtībā.

Bērnistaba

Bērnistabā, kura bieži apvieno spēļu un guļamistabas funkcijas, vajadzētu izvēlēties moduļu mēbeles, kas spēj "augt" reizē ar bērnu. Tajā jāparedz iespēja sekcijai un gultai nākotnē pievienot papildu detaļas. Bērnistabās iebūvējamajam skapim labi izskatīsies krāsainas plastikāta durvis. Tajā var paredzēt vietu gan drēbju, gan rotaļlietu glabāšanai. Turklāt iespējams izveidot konstrukciju, kurā var arī salikt un ievietot gultu.

Ir grūti iedomāties mājokli, kurā nebūtu skapju. Pat tad, ja interjers veidots japāņu minimālisma stilā, šai mēbelei tur vieta noteikti atradīsies. Telpas ekonomijas nolūkos lielu popularitāti ir iekarojuši iebūvējamie skapji.

Uzskaitīsim iebūvējamie skapju izvietošanas iespējas dažādām mājokļa telpām.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV