Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Iebūvējamie skapji

Accenta, 30.06.2010. 15:16

Iebūvējamie skapji var būt iebūvēti sienā (nišā vai stūrī), kā arī novietoti atsevišķi (stacionāri). Pirmais variants ir racionālāks, jo palīdz ekonomēt telpu. Skapjus var iebūvēt vietās, ko citādi nebūtu iespējams izmantot.
Iebūvējamie skapji

Iebūvējamajiem skapjiem iespējamas visdažādākās konstrukcijas un izmēri. Turklāt tos var izmantot ne tikai drēbju, bet arī citu saimniecībā noderīgu lietu glabāšanai.

Iebūvējamā skapja galvenais pluss ir tāds, ka šī konstrukcija tiek projektēta atbilstoši katrai konkrētajai vietai - tiek ņemtas vērā grīdas, griestu un sienu īpatnības. Skapju iebūvēšanā arī sienai, grīdai un griestiem ir papildus detaļu funkcijas.

Brīvi stāvoši modeļi līdzinās korpusa mēbelēm. Tie sastāv no korpusa, grīdas, griestiem u.c. Tikai to īpatnība ir atbīdāmās durvis.

Mājokļos tiek izmantotas stūra, diagonāles un diagonāles-stūra konstrukcijas, kas labi iederas telpas stūros. Skapjus var papildināt ar antresoliem.

Lai nomaskētu tukšās vietas starp skapi, sienu, griestiem un apkures caurulēm, kā arī, lai palielinātu skapja augstumu, tiek izmantoti paneļi - dekoratīvas plāksnes, kas krāsas un faktūras ziņā ir identiskas pašam skapim.

Par skapja aizmugurējo sienu, sānu daļām, griestiem vai grīdu var kalpot telpas siena, griesti un grīda. Tādējādi ekonomējot uz izmantojamo materiālu rēķina.

Skapja iekšpusi iespējams maksimāli izmantot, pateicoties dažādiem moduļu elementiem. Tie var būt tradicionālie plaukti, parastās vai izbīdāmās kastes, kā arī tērauda karkasi, kas spēj noturēt pat vissmagāko kažoku svaru. Skapja iekšpusē var iebūvēt drēbju pakaramos (vienkāršus vai ar automātiku bīdāmus), speciālus pakaramos kaklasaitēm un jostām, plauktus, kur novietot apavus.

Ērts un samērā iecienīts variants ir kombinētie karkasi ar kokskaidu plākšņu starpsienām, sietveida plauktiem un groziem. Tajos ievietotās lietas vēdinās, un šādā skapī vienmēr ir sauss.

Skapī var ierīkot arī apgaismojumu.

Skapja durvis veido tērauda, alumīnija, koka vai MDF profils. Savukārt par ieliktņiem var kalpot koks, stikls, plastikāts vai spogulis. Durvju augšējos un apakšējos turētājus izgatavo no galvanizēta tērauda, bet paneļi vai spogulis tiek stiprināti ar speciāla profila palīdzību.

Skapja paneļus var pieskaņot telpas interjeram un durvīm var izmantot krāsainus vai matētus stiklus, spoguļus ar gravējumiem u.tml. Skapja durvis aprīkotas ar riteņu sistēmu. Ja ritentiņi ir apdarināti ar gumiju, tie pa sliecēm bīdās viegli un bez trokšņa. Arī kvalitatīvi plastmasas vai tērauda izstrādājumi problēmas nesagādās.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV