Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Gaismas ķermeņi iebūvējamajos skapjos

Accenta, 21.07.2010. 18:00

Daudzi psihologi uzskata, ka mājokļa remonts un pārkārtošana labvēlīgi ietekmē tā mikroklimatu. Ne velti pasaulē eksistē tradīcija reizi gadā atbrīvoties no vecām, nevajadzīgām lietām! Bez pārspīlējumiem varam teikt, ka mājoklis uzmanību prasa katru dienu. Lai tas priecētu ar mājīgumu un komfortu, mazliet jāpacenšas - jāpiedomā pie plānojuma, dizaina, labiekārtošanas. Liela loma šajā procesā ir interjera izgaismojumam.
Gaismas ķermeņi iebūvējamajos skapjos

Pārzinot dažādus izgaismošanas "knifus", iespējams sasniegt apbrīnojamus rezultātus. Ar pārdomātu gaismas dizaina "politiku" viena un tā pati telpa var iegūt vairākus vizuālos veidolus, dažādus interjera akcentus u.tml. Interesantus efektus dzīvojamā telpā var panākt ar iebūvējamā skpja izgaismošanu.Pilnīgi ekskluzīvu un bagātīgu izskatu iebūvējamajam skapim dod izgaismojums - nelielas lampiņas kā mazi punktiņi izgaismo skapja augšējo plātni vai kādu citu vietu. Lieliski izskatās nelielas formas skapji, kam līdzīgā veidā izgaismotas priekšējās detaļas. Kā zināms, iebūvējamā skapja iekšpuse var būt sadalīta dažādos funkcionālos elementos - iebūvētās sekcijās, izbīdāmos plauktos, pakaramajos u.c. Pārdomāti izvēloties atsevišķo elementu izgaismošanu, skapis kopumā var kalpot par papildu gaismas avotu.

Mūsdienu iebūvējamā skapja interjerā var izmantot Polijā, Itālijā, Vācijā, Ķīnā u.c. valstīs ražotas halogēna spuldzītes.

Izvēloties apgaismojumu, gan jāņem vērā, ka kolbiņu temperatūra var būt samērā augsta. Tāpēc jādomā par ugunsdrošības faktoru. Tāpat der atcerēties, ka halogēna spuldzes ir samērā jutīgas pret strāvas svārstībām. Turklāt gaismas ķermeņi jānovieto tā, lai tiem skapja ekspluatācijas laikā nebūtu jāpieskaras ar rokām.

Ja spuldzes strādā dinamiskā režīmā, tas būtiski samazina kalpošanas laiku. Liela slodze tām nenāk par labu.

Vai ir kāda alternatīva? Speciālisti teic, ka esot. Piemēram, gaismas diožu apgaismojums. Šāds noformējums lieliski iederas interjerā un papildina konkrēto objektu. Diožu gaisma ir piesātināta, un arī tai mēdz būt dažādas nokrāsas. Tādējādi iespējams izveidot gaismas zonējumu un dažādus akcentus. Caurspīdīgi plaukti, bloki vai paneļi savienojumā ar gaismas diožu moduļiem ļauj radīt interesantas gaismas spēles.

Gaisma ir spēcīgs un plastisks "materiāls", ar ko iespējams manipulēt un panākt vēlamo efektu.

Diodes ir ļoti kompaktas. Līdz ar to pastāv iespēja izgaismot jebkuru stūrīti vai elementu. Tās ir arī ļoti universālas. Tādējādi iespējams regulēt gaismas spilgtumu un dinamiku, kā arī radīt pakāpeniskās nodzišanas efektu.

Spuldzītes iespējams izmantot kā atsevišķus vai sagrupētus moduļu elementus, kas būtiski paplašina to pielietojuma spektru - sākot no intensīva koncentrētas gaismas punkta un beidzot ar krāsainām gaismas līnijām vai zīmējumiem.

Turklāt mūsdienīgās gaismas diožu sistēmas samērā ilgi kalpo. Speciālisti teic, ka nepārtrauktā darbības režīmā tās spējot darboties pat aptuveni astoņus gadus.

Par labu diožu izvēlei liecina arī arguments, ka šīs spuldzes ir absolūti izturīgas, raugoties no daudzkārtējas izslēgšanas un ieslēgšanas aspekta.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV