Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Piemēroti telpaugi virtuvē

Accenta, 18.08.2010. 12:00

Gan svētkos, gan ikdienā rosoties virtuvē, kā jauks telpas akcents še iederēsies kāds zaļš augs. Dzīvi, zaļojoši telpaugi ir arī lieliska ideja dāvanai. Tomēr, izvēloties telpaugus virtuvei, jāņem vērā daži nosacījumi, lai augi labi justos un nebūtu problēmu ar to kopšanu.
Piemēroti telpaugi virtuvē

Ja virtuvē bieži cep un vāra, bet nav ierīkots jaudīgs tvaika nosūcējs, uz mēbeļu un citām virsmām nereti sakrājas gāzes nepilnīgas sadegšanas produkti un trekni nosēdumi - no tā nav pasargāti arī telpaugi.

Tāpēc virtuvei piemērotāki būs viegli kopjami augi ar gludām, tvirtām un izturīgām lapām, piemēram, fikusi jeb gumijkoki, monsteras, dracēnas. Turklāt virtuvē ir silts un lielāks gaisa relatīvais mitrums nekā citur dzīvoklī, tāpēc var izvēlēties augus, kuriem piemēroti tieši šādi, diezgan tropiski apstākļi.

Virtuvē labāk nenovietot augus ar smalkām, trauslām un pūkainām lapām, piemēram, peperonijas, begonijas u. c. Savukārt uz virtuves palodzes labi augs un ziedēs orhideju dzimtas falenopši. Tiem patiks uz stikla izveidojies mitrais gaisa pilienu kondensāts, arī falenopšu zaļās lapas ir viegli kopjamas.

Austrumu tautu ticējumi vēsta, ka svētību un pārticību mājoklī nes viss, kas saistīts ar ēšanu. Telpaugi ar košiem augļiem simbolizēs ēdiena pārpilnību un uzsvērs virtuves funkciju.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV