Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Remontējam virtuvi

Accenta, 23.08.2010. 11:53

Kā sastādīt tāmi mājas vai biroja celtniecībai? Protams, ir iespēja aptuveni uzrakstīt, bet no otras puses - vienmēr gribas zināt precīzu summu, kāda būs jāmaksā par celtniecību, lai varētu saplānot budžetu. Pareizi sastādīta celtniecības tāme palīdzēs precīzi noteikt personiskās iespējas, kompetenti sarunāties ar darbuzņēmējiem un izvēlēties optimālo variantu celtniecības darbu organizēšanā.
Remontējam virtuvi

Materiāli un krāsa
Jāieplāno, kā izskatīsies grīda, sienas un griesti. Tāpat svarīgi noteikt krāsu gammu un kādi materiāli pārsvarā noteiks toni visā virtuvē.

Griesti
Izvēloties materiālus griestiem, nepieciešams ņemt vērā to, ka uz tiem ēdienu gatavošanas laikā nosēdīsies tvaiki, tāpēc materiālam jābūt maksimāli izturīgam, lai tas varētu ilgāk kalpot. Ja griesti nav līdzeni, tie jānolīdzina ar ģipškartonu vai apmetumu. Pēc tam jānokrāso ar speciālu, noturīgu krāsu, domātu virtuvēm. Tāda krāsa ir ļoti noturīga, to var mazgāt un pat tīrīt. Ir alternatīvs variants - piekaramie griesti no ģipškartona vai glancētie no - stiepjamie griesti, kuriem ir atstarojoša virsma, tāpēc rodas sajūta, ka griesti ir daudz augstāk.

Sienas
Sienu rotājumam praksē izmanto dažādus materiālus: tapetes, kuras var tīrīt ar mitru drāniņu, tāpēc ka tām ir plāna vinila kārta; speciālo mitruma un tvaiku izturīgo krāsu virtuvēm, kura neizbālē un var tīrīt ar mazgājamiem līdzekļiem; flīzes var klāt pa visu virtuves perimetru vai tikai darba zonā - tā saucamo priekšautu; koku (vagondēli), kuru, tāpat kā griestiem, apdarina stiprākus ar speciālu saplāksni, piesūcinot ar speciālu ugunsdrošības šķ idrumu, lakas krāsu utt. Nojaukt jebkuru betona sienu aizliegts - ja nu tā ir nesošā siena. Pārkāpums var radīt neatgriezeniskas sekas, līdz par visas ēkas sabrukšanai. Ja gribat nojaukt kādu šķērssienu, vajag dabūt atļauju Būvvaldes apkalpošanas centrā.

Grīda
Flīzes ir diezgan sens un funkcionāls materiāls ikvienai virtuvei. No otras puses, var gadīties, ka virtuvē nokrīt smagi priekšmeti, kuri var viegli pārsist flīzi un atstāt pašā redzamākajā vietā plaisas vai dobumus. Ja tomēr esat izvēlējušies flīzes, iesakām lietot izturīgas flīzes -biezumā no viena centimetra un vairāk. Alternatīva flīzēm - labs linolejs. To neietekmē triecieni.
Neaizmirstiet par grīdlīstēm. Starp citu, aiz skapjiem tās nav obligāti jāliek.

Durvis
Ja esat nolēmuši mainīt, jāpadomā par to izmēriem, kaut gan lielākajā vairākumā gadījumu tās paliek iepriekšējās, bet var izmainīties puse, uz kuru tās vērsies. Var tās izņemt pavisam vai izveidot arku.

Logs
Var mainīt logu un palodzes (likt stiklapaketes ir vairāk praktiski, nekā pasūtīt jaunu logu no atšķirīgiem koka veidiem), bet var vienkārši nokrāsot veco. Der padomāt par aizkariem vai žalūzijām.

Labierīcības
Radot savu sapņu virtuvi, svarīgi neaizmirst par tās galveno nozīmi - nelielajos virtuves izmēros ietilpināt komfortu, mājīgumu, ērtu ēdiena gatavošanu un arī ēdamistabas funkcijas. Ņemot vērā virtuves izmērus un līdzekļus, kurus gribat ieguldīt remontā, izplānojiet mēbeļu un aprīkojuma izvietojumu, tāpat arī izdevumus to iegādei. Mēbeles (galdu un krēslus), virtuves skapīšus (grīdas un piekaramos), izlietni, ledusskapi, iespējams, televizoru vajag domās, bet labāk uz papīra izvietot sask aņā ar jūsu virtuves izmēriem. Svarīgi ņemt vērā precīzus izmērus pirms un pēc remonta. Turklāt vajag noteikt, cik stūri, kur būs izvietotas mēbeles, ir taisni (vai tie atbilst 90 grādiem). Jebkuras nobīdes rada papildu darbaspēka zudumu un materiālos izdevumus.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV