Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Noteicošais tonis virtuvē!

Accenta, 01.10.2010. 13:43

Noteicošo toni virtuvē diktē sadzīves tehnika: plīts, tvaika nosūcējs, izlietne, ledusskapis u. tml. Lai saimniecei būtu ērtāka strādāšana un pie cepeškrāsns nevajadzētu mesties četrrāpus, elektriskās plīts virsmu un cepeškrāsni, kā arī mikroviļņu krāsni iebūvē atsevišķi.
Noteicošais tonis virtuvē!

Bez tam virtuvē nereti tiek uzstādīti arī ūdens sildītāji, apkures katli, veļas mašīna, ja citās telpās dzīvoklī tiem nav vietas. Tādējādi kopumā virtuvē ir vairāk nekā desmit dažādi elektrības punkti. Bez tam vēl jāņem vērā arī ventilācija, ūdens, gāzes, kanalizācijas vadi. Tiesa, pārvilkt tos citā - piemērotākā - vietā mūsdienās vairs nav nekāda problēma.

Virtuves krāsu gammas toni «diriģē» tehnikas krāsa, kurai diemžēl ir pavisam niecīga izvēle. Pagaidām to pie mums var iegādāties tikai baltā, melnā vai metāliskā krāsā. Baltie ledusskapji un plītis, uz kuriem var redzēt katru sīkāko netīrumu, daudzām saimniecēm jau sen apnikuši. Melnā krāsa savukārt nereti šķiet drūma, bet metāliskā - pārlieku auksta vai smagnēja.

Iegādājoties sadzīves tehniku virtuvei, vienmēr rodas jautājums - cik daudz līdzekļu saimnieki ir gatavi tajā ieguldīt. Ja izvēlas vidusmēra līmeni, tad to ieteicams noturēt itin visā iekārtojumā. Šādā situācijā nebūtu īsti piemērotas lamināta, bet gan MDF (kokskaidu plātņu) mēbeles, kuras var nokrāsot jebkurā tonī. Turklāt tās var būt gan matētas, gan arī spīdīgas. Pie šādām mēbelēm viegli pieskaņot arī visu pārējo iekārtojumu.

Ja, piemēram, izvēlas «Bosch» ledusskapi, tad parasti, pērkot arī visu pārējo, dzīves kvalitātes līmeni negrib pazemināt. Šādai sadzīves tehnikai blakus ne visai atbilstoši izskatīsies poļu gatavās mēbeles, piemērotākas būs masīvkoka individuāli pasūtītas mēbeles. Pēdējais modes kliedziens - venges koks. Tiesa, ar koka plauktiem virtuvē jābūt ļoti uzmanīgiem - atliek tikai uz tāda neapdomīgi nolikt kādu slapju krūzi vai citu trauku, kad, skat, - paliek plankums. Tāpēc virtuvē virsmām ieteicamāk izvēlēties cietāka - akmens vai kompozītmateriāla virsmas, kuru izvēle tagad ir visai plaša. Vēl pavisam nesen korians, kas atgādina smalki samaltus un iecietinātus akmentiņus, bija visai dārgs un daudziem nenopērkams, bet tagad tā cenas kļuvušas demokrātiskākas. Pēdējā mēbeļu un interjera izstādē šo materiālu piedāvāja arī slovāku firmas, kuru cenu piedāvājums bija patīkami lēts. Turklāt no koriana var pagatavot gan virsmas, gan arī izlietni, kas ir gan viegli kopjama, gan atjaunojama, ja tā noskrāpējas. Kompozītmateriāli ir ne tikai praktiski, bet arī vizuāli interesanti - to virsmas rotā gan mazi akmentiņi, gan gliemežvāciņi, gan spogulīši u. tml. efekti.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV