Ceturtdiena, 02.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds;

Kā virtuves krāsa ietekmē cilvēka psihi

Accenta, 13.10.2010. 13:35

80% krāsu toņu cilvēki uztver ar psihi un tikai 20% ar redzi, tāpēc būtiska loma ir moduļu virtuves vai virtuves sienu krāsas izvēlei.
Kā virtuves krāsa ietekmē cilvēka psihi

Zinātnieki secinājuši, ka zilā krāsa virtuves sienu krāsojumā vai virtuves iekārtā rada gluži pretēju ietekmi uz cilvēka psihi nekā sarkanā vai oranžā. Zilā krāsa virtuves interjerā veicina apetītes samazināšanos.

Tas skaidrojams ar to, ka dabā nav sastopams daudz (akcentu liksim uz dabīgām lietām) ēdienu zilā krāsā, un līdz ar to šī krāsa nav apetīti veicinoša. Zilo krāsu var raksturot kā pasīvu, aukstu un mierīgu krāsu, kas rada stabilitātes sajūtu, kā arī labvēlīgus apstākļus mierīgam garīgam darbam un samazina nogurumu.

Pēc zinātnieku domām, melnā krāsa virtuves interjerā nomierina emocionāli saspringušus cilvēkus un samazina konfliktus, taču ar melno krāsu virtuves interjerā nav ieteicams pārlieku aizrauties, jo tā spēj izraisīt arī depresiju. Melnā krāsa ir smaga un nopietna krāsa, kas slikti atstaro gaismu un uz lielām plaknēm var likties drūma. Vislabāk melno krāsu virtuves interjerā lietot aksesuāros.

Zemes toņi virtuves dizainā rada siltuma izjūtu, sekmē mierīgu un maigu noskaņojumu un dzīves stabilitāti. Pēc zinātnieku domām, šie ir ļoti piemēroti toņi virtuves interjeram, vienīgi nevajadzētu pārforsēt ar brūno krāsu, jo brūnā krāsa var kavēt ambīciju rašanos un vēlmi tiekties kāpt pa karjeras kāpnēm.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV