Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Māmiņas apmācīs mazuļus nēsāt lakatā jeb "slingā"

EasyGet.lv, 06.10.2011. 09:47

Piektdien, 7.oktobrī, no plkst.10.00 līdz 12.00 Bērnu klīniskās universitātes slimnīcā, "Saulaino dienu bibliotēkā" jaundzimušo pacientu māmiņām būs iespēja iepazīties ar saudzīgu un maigu mazuļa nēsāšanu lakatā, vienlaikus atklājot oriģinālo ilustrāciju izstādi - "12 svarīgākie iemesli bērna nēsāšanai lakatā jeb slingā", informē Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas Sabiedrisko attiecību dienesta vadītāja Romēna Namniece.
Māmiņas apmācīs mazuļus nēsāt lakatā jeb "slingā"

Ar izstādes atklāšanu un māmiņu apmācību Latvijā sāksies Starptautiskās Slingošanas nedēļas pasākumi, kas ilgs līdz 16.oktobrim. Ceļojošā izstāde BKUS "Saulaino dienu bibliotēkā" būs apskatāma līdz 14.oktobrim, un pēc tam līdz pat gada nogalei būs apskatāma arī citviet Latvijā.

Portāls "Manislingi.lv" pasākumā dāvinās Bērnu slimnīcai īpašos ķengurošanas lakatus priekšlaikus dzimušo mazuļu ķengurošanas metodes nodrošināšanai, lai jaundzimušajiem sniegtu māmiņas tuvumu. Savukārt kalendāra izdošanas atbalstītājs SIA "Bernadeta" mazuļiem dāvās mazu dāvaniņu no dabīgo ķermeņa kopšanas līdzekļu firmas "Weleda".

Mūsdienās vecākiem ir grūti noticēt savai intuīcijai un ļauties tai. Tas, ko senatnē (un daudzās valstīs joprojām) vecāki dara intuitīvi un pareizi, mums ir jāapgūst no jauna. Tomēr tehnikas iemācīšanās neko nedod, ja nav sajūtas, ka tas ir jādara, un nav skaidrs, kāpēc tā ir jādara. Strādājot par masieri, Aija Apsīte novērojusi, ka dažādas fiziskās un psihoemocionālās problēmas nereti ir saistītas ar mazuļa nedrošu, nedabīgu nēsāšanu un aprūpi. Tādēļ viss viņas darbs vērsts, lai palīdzētu vecākiem izprast nēsāšanas nozīmi bērna attīstībā.

Pasākumā "12 svarīgākie iemesli bērna nēsāšanai lakatā jeb slingā" piedalīsies mazuļu nēsāšanas konsultante un kalendāra autore Aija Apsīte un Gunta Andžāne. Bērnu slimnīcas valdes priekšsēdētāja Anda Čakša, Bērnu nēsāšanas skolas un portāla "Manislingi.lv" īpašniece, mazuļu nēsāšanas konsultante Evita Žvagiņa-Jākobsone un BKUS ārste-neonatoloģe Dina Sviridova.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV