Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

"Pankūku ballē" sasit 600 olas

EasyGet.lv, 02.11.2011. 13:33

Aizvadītājā trešdienā, 26.oktobrī, notika vērienīga pankūku cepšana Latgalē, kurā kopumā piedalījās ap 250 Daugavpils un novada bērnu namu bērni un 206 Aknīstes veco ļaužu pansionāta iemītnieki, informē IKI sabiedrisko attiecību konsultante Inese Salmiņa. Labdarības projekta ietvaros, ko rīkoja Baltijas Rotari klubs sadarbībā ar veikalu tīklu "IKI", pankūku mīklai tika izmantotas 600 olas, 125kg miltu, 250l piena un 15kg cukura.
"Pankūku ballē" sasit 600 olas

Projekts tiek īstenots dažādos Latvijas reģionos. Šoruden par "pankūku svētku" reģionu izvēlēta Latgale. Kopīga pankūku cepšana notika trīs Daugavpils bērnu namos - Kalkūnu bērnu namā, Naujienes bērnu namā, bērnu namā-patversmē "Priedīte" - uz kuru ieradās arī bērnu nama-patversmes "Auseklītis" bērni - un Aknīstes veco ļaužu namā Aknīstē.

"Pašlaik situācija Latvijas bērnunamos, pansionātos un sociālajos centros nav iepriecinoša. Tādēļ uzskatām, ka šis ir piemērots brīdis, lai sniegtu vismaz emocionālu atbalstu un sagādātu kaut nelielu prieku kā bērnu namu un sociālo centru darbiniekiem, tā iemītniekiem," secina Džeimss Semjuels (James Samuel), Baltijas Rotari kluba vadītājs. "Spilgti palikuši atmiņā pirmie pankūku cepšanas pasākumi pirms trīs gadiem, kuros bērni ar patiesi lielu sajūsmu iesaistītjās ne vien pankūku mīklas gatavošanā un cepšanā, bet arī ēšanā. Tajā brīdī pārliecinājāmies, ka projektu turpināsim. Pateicoties veikalu tīkla IKI atbalstam, to īstenojam divas reizes gadā – pavasarī un rudenī kopumā apciemojot astoņus bērnu namus un divus pansionātus, ik reizi apmeklējot dažādus Latvijas reģionus un pilsētas - no Kurzemes līdz Latgalei."

Pankūku pagatavošana ir pietiekami vienkārša, tomēr bērni, kas auguši bērnunamos, ne vienmēr zina, kā tās tiek pagatavotas. Šī bija viņu iespēja iesaistīties pilnā pankūku pagatavošanas gaitā – no mīklas jaukšanas līdz pat ēšanai.

SIA "Palink" izpilddirektore Dace Zundure: "IKI ir būtiski, lai cilvēki savai maltītei iegādātos pārtikas produktus bauda ar prieku un piepildījumu. Pankūkas tradicionāli asociējas ar brīvdienu rītu ģimenes lokā. Bērnu namu bērniem, diemžēl, nav lemts tos baudīt kopā ar saviem vecākiem, savās ģimenēs. Tomēr viņiem līdzās ik dienas ir cilvēki, kas jau ir kļuvuši par viņu tuvākajiem, nu gluži kā ģimene! Novērojām, ka pansionātos mītošo senioru atmiņās pankūku smarža izvilināja bērnības atmiņas... Atbalstot šo projektu mums ir svarīgi, lai "svētdienas rīta sajūta" sasniedz ikvienu, jo īpaši bērnus un vecus cilvēkus."

Šis labdarības projekts Latvijas reģionos tiek īstenots kopš 2008.gada, divas reizes gadā – pavasarī un rudenī. Līdz šim pankūku cepšana notikusi Cesvaines, Cēsu, Daugavpils, Dobeles, Elejas, Gulbenes, Jelgavas, Lēdurgas, Liepājas, Ludzas, Madonas, Rīgas, Rēzeknes, Saldus, Tukuma, Umurgas, Valmieras, Ventspils pilsētas vai novada bērnu namos un veco ļaužu pansionātos. Pēdējo reizi šis labdarības pasākums Latgalē notika 2009.gada februārī, viesojoties Līkumu, Tiskādu, Ludzas bērnu namos, bezpajumtnieku patversmē Rēzeknē un Ludzā.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV