Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Radošos Latvijas cilvēkus aicina pieteikties konkursā "Ideju daudzināšana"

EasyGet.lv, 09.01.2012. 11:32

Visu janvāri digitālās televīzijas Viasat dokumentālie kanāli sadarbībā ar Latvijas Amatniecības kameru (LAK) un Latvijas Izgudrotāju biedrību (LIB) aicina pieteikties konkursā „Ideju daudzināšana" radošus Latvijas iedzīvotājus, kuri ir izdomājuši un savām rokām izgatavojuši kādu unikālu mājsaimniecības ierīci vai priekšmetu, to skaitā – piešķīruši kādai vecai lietai „jaunu dzīvi", informē Elīna Kļaviņa.
Radošos Latvijas cilvēkus aicina pieteikties konkursā "Ideju daudzināšana"

„Latvijas iedzīvotāji vienmēr izcēlušies ar radošu pieeju krīzes situācijās, nu ir pienācis laiks savu radošumu parādīt arī citiem. Varbūt kādam šķūnītī vai skapī atrodas kādreiz izgatavots priekšmets vai ierīce, kura šobrīd varētu piedzīvot īstu zvaigžņu stundu," ir pārliecināts Viasat vadītājs Baltijas valstīs Raivo Rosts.

Viasat veiktais pētījums atklāj, ka 59% Latvijas iedzīvotāju krīzes ietekmē ir izgatavojuši kādu lietu, ko citkārt nopirktu veikalā. Turklāt gandrīz puse jeb 46% aptaujāto iedvesmu ierīču vai priekšmetu radīšanā smeļas, skatoties dažādus specializētus TV raidījumus.

„Izgudrot var katrs, arī mazi bērni. Visbiežāk jaunas idejas rodas situācijās, kad cilvēkam pašam jādomā, piemēram, kā remontēt mašīnu vai dzīvokli, jo kāda noalgošanai pietrūkst naudas. Lai gūtu kādu labumu, idejas un izgudrojumi ir jāattīsta un jāmēģina izgatavot, konsultējoties arī ar citiem cilvēkiem. Ja cilvēks ir ieraudzījis, kā kādu praktisku lietu varētu uzlabot vai izdarīt labāk, ir jāķeras pie darīšanas, jo nekas nav neiespējams," stāsta LIB valdes loceklis Elmārs Baltiņš, mudinot saņemties un realizēt savas ieceres tiem, kas to vēl nav mēģinājuši.

LAK prezidents Vilnis Kazāks uzsver, ka „ideju daudzināšana ir process, kurā mēs parādām savas mājās jau realizētās idejas, lai tās ne tikai popularizētu un slavinātu, bet arī, lai iegūtu jaunu skatījumu. Šajā konkursā, parādot savu darbu plašākai sabiedrībai un ekspertiem, var pavērties iespējas ideju uzlabošanai un pēc tam arī ražošanai masveidā."

Lai piedalītos konkursā ir jāiesūta fotogrāfija un apraksts izveidotajā konkursa lapā portālā draugiem.lv/ideju.daudzinasana, vai arī – jāatsūta tā uz epastu – info@viasat.lv. Konkursā var pieteikt gan savus, gan savu draugu un radinieku darbus, norādot darba autora vārdu, uzvārdu un telefona numuru. Visas atsūtītās fotogrāfijas tiks ievietotas konkursa lapas portālā draugiem.lv galerijā.

Dalību konkursā var pieteikt no 9. līdz 30.janvārim. 31.janvārī tiks noteikti divi konkursa uzvarētāji: vienu balvu iegūs tas izgudrojums, kurš konkursa laikā būs saņēmis visvairāk atzīmes „Man patīk" konkursa lapā portālā draugiem.lv un vienu konkursa uzvarētāju noteiks žūrija, kuras sastāvā ir Viasat pārstāvji, Latvijas Amatniecības kamera un Latvijas izgudrotāju biedrība. Arī darbu pieteicēji piedalīsies loterijā, ar iespēju laimēt vērtīgas balvas.

Viasat pētījums tika veikts, interneta vidē aptaujājot 519 respondentus vecumā no 20 līdz 70 gadiem.

Par Viasat

Viasat ietilpst Modern Times Group, kas ir starptautisks izklaides raidorganizāciju koncerns ar ģeogrāfiski visplašāko apraidi Eiropā. MTG Viasat Broadcasting pārraida 28 bezmaksas TV kanālus 11 valstīs un 38 maksas TV kanālus 32 valstīs. Maksas TV kanālus pārraida Viasat satelīttelevīzija 9 valstīs, kā arī sadarbības partneri (tai skaitā, kabeļtelevīzija, IP televīzija) un interneta tīkls. Minētie bezmaksas un maksas televīzijas kanāli piesaista 125 miljonus skatītāju 33 valstīs. MTG ir arī lielākais Krievijas vadošās neatkarīgās televīzijas CTC Media (Nasdaq: CTCM) akcionārs.

Modern Times Group 2010.gadā sasniedza SEK 13.1 miljardu pārdošanas apjomus un SEK 2.4 miljardus ienākumu. MTG2 koncerna A un B klases akcijas ir iekļautas Nasdaq OMX Stokholmas fondu biržā lielas kapitalizācijas uzņēmumu sarakstā ar simboliem 'MTGA' un 'MTGB'.

Viasat Broadcasting - izklaide skatītājiem Zviedrijā, Norvēģijā, Dānijā, Somijā, Igaunijā, Lietuvā, Latvijā, Ungārijā, Čehijā, Bulgārijā, Maķedonijā, Ganā, Krievijā, Polijā, Rumānijā, Baltkrievijā, Moldāvijā, Gruzijā, Ukrainā, Kazahstānā, Kirgizstānā, Uzbekistānā, Armēnijā, Azerbaidžānā, Slovākijā, Slovēnijā, Serbijā, Montenegro, Horvātijā, Bosnijā un Hercegovinā, Kenijā, Nigērijā un Amerikas Savienotajās Valstīs.

Plašāka informācija: www.viasat.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV