Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Kā izvēlēties mājsaimniecības ierīces?

Līva Jēgere, 23.01.2012. 12:34

Lai sadzīves tehnika kalpotu ilgāk un būtu maksimāla piemērota konkrētām vajadzībām, tās izvēlei ir jābūt īpaši apdomātai, apgalvo Electrolux eksperti un iesaka šādos gadījumos vadīties pēc trīs principiem: funkciju atbilstība vajadzībām, energoefektivitāte un pārdomāts dizains. Šāda pieeja palīdzēs ātrāk noorientēties plašajā ierīču sortimentā, ka arī ilgtermiņā ietaupīt līdzekļus ģimenes budžetā.
Kā izvēlēties mājsaimniecības ierīces?

„Šodien mūsu dzīve nav iedomājama bez sadzīves tehnikas, kas ikdienas steigā palīdz veiksmīgi tikt galā ar visdažādākajiem mājas darbiem. Jaunu ierīču gudra izvēle palīdz ne tikai tikt pie vērtīgiem palīgiem, bet arī samazināt elektroenerģijas patēriņu, kļūt videi draudzīgākiem un papildināt mājokļa dizainu. Turklāt jaunas mājsaimniecības ierīces tiek veidotas pēc augstākajiem ergonomikas standartiem, padarot to lietošanu ērtu un patīkamu," stāsta Electrolux Latvia direktors Eduards Reneslācis.

Lai spētu no plaša sortimenta izvēlēties piemērotāko ierīci, Electrolux eksperti piedāvā dažus ieteikumus.

Funkciju atbilstība vajadzībām

Apsverot jaunās tehnikas iegādi, vispirms ir jāsaprot, pēc kādām ierīces funkcijām ir lielāka vajadzība. Tas palīdzēs ne tikai pārdomāti iztērēt līdzekļus, bet arī iegādāties tādu ierīci, kas ir maksimāli piemērota konkrētam gadījumam.

Piemēram, izvēloties jaunu ledusskapi, ir jāņem vērā ģimenes lielums un ēšanas paradumi, lai nerastos situācija, kad ledusskapis ir pustukšs vai, tieši otrādi, pārpildīts un nevar efektīvi atdzesēt produktus. Attiecībā uz veļas mašīnas izvēli, jāpārdomā, cik lielam ir jābūt tās tilpumam un ar kādām papildfunkcijām tai jābūt aprīkotai, piemēram, veļas atsvaidzināšana vai žāvēšana.

Energoefektivitāte

Iegādājoties sadzīves tehniku, viens no būtiskākiem kritērijiem ir tas, cik resursu – ūdens, elektrības, gāzes - tā patērēs. Energoefektīvās tehnikas izvēle palīdz ne tikai ietaupīt līdzekļus, bet arī lietderīgāk izmantot dabas resursus. Arvien biežāk resursu taupīšana kļūst arī par iemeslu, kāpēc tiek pieņemts lēmums par vecās tehnikas nomainīšanu ar modernākām ierīcēm.

„Electrolux Latvia pētījumā noskaidrojām, ka 42% Latvijas iedzīvotāju izmanto sadzīves tehniku, kas ir vecāka par 10 gadiem. Lietojot vecās ierīces, bieži vien mēs nenovērtējam, ka tās elektroenerģijas patēriņš ir daudz lielāks nekā jaunajām ierīcēm, kas ilgtermiņā nozīmē lielākus tēriņus. Piemēram, nomainot veco ledusskapi, ir iespējams ietaupīt līdz 40% elektroenerģijas, kas ir būtisks ietaupījums ģimenes budžetā, jo ledusskapis vidēji izlieto līdz pat pusei no kopējā mājas elektrības patēriņa ," skaidro Electrolux Latvia direktors Eduards Reneslācis.

Pārdomāts dizains

Lai panāktu maksimāli ērtu un vienkāršu ierīces lietošanu, uzmanība ir jāpievērš arī tās dizainam. Pateicoties sadzīves tehnikas dizaina attīstībai, šodien mājsaimniecības ierīces tiek veidotas pēc augstākiem ergonomiskajiem standartiem, kas atvieglo to izmantošanu un padara to drošāku. Turklāt mūsdienu tehnika var kļūt arī par daļu no mājokļa interjera, tāpēc, lai priecinātu aci, ir jāņem vērā arī mājokļa gabarīti un jau esošo tehniku.

Electrolux ir pasaules līderis mājsaimniecības ierīču un profesionālo ierīču ražošanā, kura izstrādājumus ik gadu pērk vairāk nekā 40 miljoni pircēju 150 valstīs. Electrolux fokusējas uz inovatīvu produktu ražošanu, īpašu vērību pievēršot pārdomātam dizainam, pamatojoties uz patērētāju prasībām, lai tos novērtētu gan cilvēki savās mājās, gan profesionāļi – darbavietās. Electrolux produktu klāstā ietilpst ledusskapji, trauku mazgāšanas mašīnas, veļas mašīnas, plītis, kondicionieri un mazā sadzīves tehnika, piemēram, putekļu sūcēji, kas tiek pārdoti ar tādām iecienītām preču zīmēm kā Electrolux, AEG, Eureka un Frigidaire. 2010. gadā Electrolux ieņēmumi bija 106 miljardi SEK un uzņēmumā strādāja 52 000 darbinieku. Lai iegūtu plašāku informāciju, apmeklējiet http://newsroom.electrolux.com/lv/.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV