Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

DMDM notiks jauno dizaineru modes skate

EasyGet.lv, 21.05.2012. 11:20

Modes dizaina izstādes „Talantu jūra" ietvaros 31. maijā Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā (DMDM) norisināsies vērienīga modes skate, kurā būs skatāmas izcilākās Latvijas jauno modes dizaineru radītās tērpu kolekcijas, informē Latvijas Mākslas akadēmijas komunikāciju un sabiedrisko attiecību speciāliste Egita Kurpniece. Godu piedalīties modes skatē dalībnieki būs izcīnījuši sīvā savstarpējā konkurencē, gūstot atzinīgu modes ekspertu žūrijas vērtējumu.
DMDM notiks jauno dizaineru modes skate

Intriga par modes skates dalībniekiem tiks saglabāta teju līdz pat pēdējam brīdim, jo modes ekspertu žūrija studentu sniegumu izvērtēs nedēļu pirms skates norises – š.g. 24. maijā. Īpaši izveidotās žūrijas komisijā piedalās Latvijas Mākslas akadēmijas docētāji, kā arī modes dizainers Rolands Pēterkops (zīmols Mareunrol's), žurnāla „Pastaiga" galvenā redaktore Inita Saulīte-Zandere, žurnāla „L'Officiel Latvija" modes redaktore Olga Kolotova un žurnāla „Deko" galvenā redaktore un modes blogere Agnese Kleina. Savukārt pasākuma scenogrāfiju veidos scenogrāfs Reinis Dzudzilo.

Maija nogalē gaidāmā modes skate atklās jaunu pasākumu sēriju „Coppice", kuras ietvaros katru gadu paredzēts rīkot aizraujošus mākslas notikumus, galveno lomu tajos atvēlot labākajiem studentu darbiem un to autoriem – jaunajiem talantiem. Nosaukumā iekļautais nepazīstamais vārds coppice, kas angļu valodā nozīmē jaunaudze, simbolizē visa projekta ieceri. Latvijas Mākslas akadēmijas Modes dizaina apakšnozare, būdama dibināta 1993. gadā, ir jaunākā no visām četrpadsmit Akadēmijas nodaļām, bet, neraugoties uz neilgo pastāvēšanas vēsturi, tā apliecina sevi kā pasniedzēju un studentu kopums ar lielu radošo potenciālu, ko pierādīs arī gaidāmajā modes skatē demonstrētā jauno modes dizaineru profesionalitāte, augsta līmeņa konceptuālie risinājumi un darbu kvalitāte.

Biļetes uz 31. maija modes skati, kas tapusi ilgtermiņa sadarbības ar AS „Latvijas valsts meži" ietvaros, ir iegādājamas www.bilesuserviss.lv. Biļešu cenas: 3.50 Ls (stāvvietas) un 7.00 Ls (sēdvietas). Ieeja pasākumā no plkst. 18:00, modes skates sākums – plkst. 19:30. Vietu skaits ir ierobežots.

Modes dizaina izstāde „Talantu jūra" Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā ir skatāma vēl līdz š.g. 26. maijam. Ekspozīcijā ir aplūkojami Latvijas Mākslas akadēmijas modes dizaina studentu, kā arī tādu jau pazīstamu Latvijas modes dizaineru un zīmolu kā Mareunrol's, Natālija Jansone, Žanete Auziņa, Katya Katya Shehurina, Salt, Keta Gūtmane, Līga Banga un ZOFA darbi.

Skatītāju uzmanībai izstāde piedāvā arī modes dizaina studentu īsfilmas – divdesmit sešus video eksperimentus, kas tapuši režisora Mārtiņa Grauda uzraudzībā. Modes īsfilma – tas ir vēstījums video formātā, kur nozīmīgākā loma ir veltīta tērpam, bet pārējais – izvēlētā vide un sižets – tam visam ir pakārtots.

24. maijā plkst. 17:00 cikla „Sarunas muzejā" ietvaros notiks tikšanās ar Latvijas Mākslas akadēmijas pasniedzējiem Aigaru Bikši, Agnesi Narņicku, Arti Štamgūtu, Intu Amoliņu, kā arī izstādes dalībniekiem – Mākslas akadēmijas Modes dizaina nodaļas studentiem. Ieeja - bez maksas.

Izstādes „Talantu jūra" darba laiks: katru dienu: 11:00 – 17:00, trešdienās: 11:00 – 19:00, otrdienās: slēgts.

Izstādes un modes skates norises vieta: Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejs, Skārņu iela 10/20, Rīga
Mājas lapa: www.vmm.lv/lv/dmdm

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV