Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Noskaidrotas skolas modes tendences

EasyGet.lv, 28.08.2012. 16:40

Mazo skolēnu modes galvenās tendences ir drošība, funkcionalitāte, universālums, izturība un iespēja saskaņot apģērbus. Par to pastāstīja bērnu apģērbu zīmola Polarn O. Pyret speciālisti jaunās kolekcijas «122–152» prezentācijā, kas izveidota, pamatojoties uz mazo skolēnu dzīvesveida pētījumu.
Noskaidrotas skolas modes tendences

«Izvēloties drēbes nākamajam skolēnam, vecākiem ir svarīgi pievērst uzmanību daudziem aspektiem. Jo īpaši ir svarīgi, lai apģērbam būtu plakanas vīles, kas neberž un nevelk bērna ķermeni. Ieteicams izvairīties no nevajadzīgām un sarežģītām aukliņām, kniedēm un pogām, kas var ne vien notrūkt un traucēt bērnam, bet arī ievainot viņu. Starp citu, ja drēbēm ir vienkārša aizdare, bērns ātrāk iemācās apģērbties patstāvīgi. Centieties izvēlēties viegli saskaņojamus apģērbus. Tādējādi jūs varēsiet daudzveidīgi apģērbt bērnu, netērējot tam pārāk daudz naudas,» saka Polarn O. Pyret vadītāja Latvijā Jūlija Roškova.

Ir svarīgi, lai vecāki saprastu arī to, ka, pārejot no bērnudārza uz skolu, mazie vēlas izskatīties vecāki, taču viņi joprojām ir bērni, tāpēc viņiem vairs neder ne līdz šim valkātais apģērbs, ne pavisam pieaugušiem domāti maza izmēra modeļi. Speciālisti iesaka meklēt kompromisu. Piemēram, gaisīgas kleitas vietā meitenei var izvēlēties tuniku vai blūzi un svārkus, taču tādus, kas netraucē bērnam brīvi kustēties un rotaļāties.

Interesanta pirmklasnieku modes tendence ir tā dēvētais «unisex» apģērbs – bikses, džemperi, jakas un citi apģērba gabali, kurus var valkāt gan zēni, gan meitenes. Šādām drēbēm dod priekšroku ģimenes, kurās aug abu dzimumu atvases.

Polarn O. Pyret jaunās kolekcijas «122–152» prezentācija notika tirdzniecības centrā Spice. Tās gaitā norisinājās modes skate, kurā apģērbus demonstrēja nākamie pirmklasnieki. Viesi tika pacienāti ar uzkodām, ko restorāna Vincent šefpavārs Mārtiņš Rītiņš bija pagatavojis no dabiskiem un bērniem veselīgiem produktiem.

Foto: Bērnu apģērbu zīmola Polarn O. Pyret jaunā kolekcija 122–152. Publicitātes foto 

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV