Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

SkeptiCafe aicina uz paneļdiskusiju par maģisko domāšanu

EasyGet.lv, 24.09.2012. 12:01

Vai maģiskā domāšana piemīt tikai bērniem? Kādēļ pieauguši cilvēki tic mītiem, izdomājumiem un iracionāliem uzskatiem? Kas ir maģiskā domāšana, kādi ir tās cēloņi un kā noteikt, vai esi dīvainis vai ticīgais, varēs uzzināt SkeptiCafe.

26. septembrī plkst. 19.00 biedrība Par skeptisku, kritisku un racionālu domāšanu "42" organizē neformālo lekciju vakaru par maģisko domāšanu. Diskusijas norises vieta: Latvijas 1. Rokkafejnīcā, Reiterna namā – Mārstaļu ielā 2/4.

Šoreiz SkeptiCafe uzstāsies divi pētnieki, kas iedziļinājušies cilvēku psiholoģijā un un meklējuši atbildes uz neatbildētajiem jautājumiem cilvēku domāšanā. Kā pirmais uzstāsies psihoterapeits, reliģiju pētnieks, bloga "Sapņu Pārdevēji" autors Dr. Artūrs Utināns ar tēmu"Maģiskās domāšanas evolucionārie cēloņi un kāpēc ASV psihiatrs un universitātes pasniedzējs H.Sandveiss Semjuels nosauca Sai Babu par pasaules labāko psihiatru."

Runu pārņems Latvijas Universitātes profesors sociālajā psiholoģijā Ivars Austers: "Maģiskā domāšana nav tikai dīvaiņiem vai neizglītotiem ļautiņiem raksturīga – stāstīšu par sociālās un kognitīvās psiholoģijas atziņām kas pierāda, ka visi tīri viegli varam iekrist māņu slazdos."

Uz pasākumu ir aicināti mediju pārstāvji, zinātnieki, studenti un ikviens, kam interesē cilvēku apziņas labirinti, kritiskā domāšana un viedokļu apmaiņa. Dalība diskusijā ir bez maksas un jautājumus būs iespējams uzdot arī ar twitter.com starpniecību, turklāt lekcijas varēs vērot interneta tiešraidē. Papildu informācija par pasākumu ir pieejama SkeptiCafe mājas lapā – http://skepticafe.lv/.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV