Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Paveikti 1000 zaļi darbi

EasyGet.lv, 07.11.2012. 13:01

Kampaņas "Nāc sāc zaļot!" ietvaros Latvijas iedzīvotāji jau paveikuši un internetā reģistrējuši teju tūkstots videi draudzīgus darbus, no kuriem lielākā daļ tiek regulāri atkārtoti katru dienu – tādējādi padarot šo skaitu vēl lielāku, informē Ansis Dobelis.

Kampaņas galvenais mērķis ir mainīt cilvēku ikdienas ieradumus, motivēt veikt videi draudzīgus darbus un kopīgiem spēkiem padarīt Latvijas iedzīvotāju dzīves vidi zaļāku un valsts tautsaimniecību ilgtspējīgāku. Centrālais elements šajā kampaņā ir t.s. „Vides pulkstenis", kas darbosies un reģistrēs videi draudzīgos un ekonomiski izdevīgos darbus vēl līdz 11. novembrim.

Kā norāda sociālās kampaņas vadītājs Ansis Dobelis - „Ir patiess prieks, ka jau pirmajā kampaņas posmā tik daudzi cilvēki bija gatavi publiski dalīties ar saviem labajiem, zaļajiem darbiem, tādējādi motivējot citus, rādot piemēru un, kas ir vēl svarīgāk, – radinot sevi pie ilgtspējīgākas rīcības ikdienā."

„Lieliski ir arī tas, ka ar savu videi draudzīgo rīcību dalījušies ne vien atsevišķi indivīdi, bet pat veseli kolektīvi," atzīst kampaņas vadītājs, kā piemēru minot vairākus desmitus skolu klašu no visas Latvijas, tāpat dažādus uzņēmumus. „Ja sākotnēji bijām plānojuši, ka interesenti savus darbus varēs reģistrēt tikai interneta lapā www.nacunsac.lv, tad tagad tos saņemam arī uz e-pastu, ar sociālo tīklu starpniecību, kā arī tiešā formā pie projekta organizētājiem vai atbalstītājiem. Taču arī šādos gadījumos mēs rūpējamies, lai visi darbi nonāktu internetā un kalpotu par labu piemēru citiem."

Organizatori aicina ikvienu vēl līdz 11. novembrim reģistrēt savus zaļos darbus Vides pulksteņa mājaslapā www.nacunsac.lv. Īpašu atbalstu "Nāc sāc zaļot!" ir pauduši vairāki uzņēmumi, kas ļaus zaļāko, radošāko un interesantāko darbu autorus apbalvot ar videi draudzīgām balvām, piemēram, elektro vai hibrīdauto uz nedēļas nogali, braucienu ar elektrodivriteni, kvalitatīviem apaviem gariem pārgājieniem, eko pārtikas produktiem, Latvijas autoru elektroniskajām grāmatām, eko kosmētiku un ģimenes abonementiem Brīvdabas muzeja apmeklēšanai. Sevišķu balvu ir sarūpējusi tūrisma aģentūra „Impro" - tematisku ceļojumu zaļākajai skolas klasei.

Projekta organizatori ir gandarīti, ka "Nāc sāc zaļot!" atbalstījuši vairāki sabiedrībā zināmi cilvēki, piemēram, radio dīdžejs Toms Grēviņš, žurnāliste Ieva Alberte, eko uzņēmējs Ervins Labanovskis, mūziķis Gacho, kuri īsās sociālajās reklāmās uzrunāja sabiedrību, dalījās ar savu pieredzi un rosināja to darīt arī citus:


Projektu realizē Brīvības un solidaritātes fonds sadarbībā ar Ziemeļu ministru padomi un Eiropas Progresīvas izpētes fondu.

Aicinām ikvienu ar saviem darbiem un informatīvi atbalstīt "Nāc sāc zaļot!". Kampaņas oficiālā mājas lapa ir www.nacunsac.lv.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV