Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Grāmata "Kūkas. Skaistākās IEVAS receptes" piedalīsies prestižā pavārgrāmatu konkursā

EasyGet.lv, 15.01.2013. 14:33

Apgāds Zvaigzne ABC ar pavārgrāmatu "Kūkas. Skaistākās IEVAS receptes" cīnīsies par nomināciju Gada labākā pavārgrāmata pasaulē konkursā "Gourmand World Cookbook Awards 2012". Šī balva iedibināta 1995. gadā, un katru gadu tiek piešķirta labākajai pavārgrāmatai un vīna grāmatai pasaulē.
Grāmata "Kūkas. Skaistākās IEVAS receptes" piedalīsies prestižā pavārgrāmatu konkursā

Katru gadu pasaulē izdod ap 30 000 pavārgrāmatu un vīna grāmatu. 2011. gadā Gourmand Pasaules pavārgrāmatu konkursā piedalījās vairāk nekā 8000 grāmatu no 154 valstīm, piesakot dalību dažādās pavārgrāmatu kategorijās. Viena no šajā konkursā prēmētajām grāmatām iegūs gada labākās pavārgrāmatas titulu konkursā "Best Cookbook of the Year".

Šogad starp pusfinālistiem ir arī Apgāda Zvaigzne ABC izdotā pavārgrāmata "Kūkas. Skaistākās IEVAS receptes", kura nominēta kategorijā Labākā desertu grāmata (Best Desserts Book). Grāmata tapa par godu žurnāla IEVA 15 gadu jubilejai. Tajā ir apkopotas šī žurnāla skaistākās un labākās kūku receptes – dzimšanas dienām, bērnu ballītēm, dārza svētkiem vai vienkārši skaistai pēcpusdienai mīļu un tuvu cilvēku lokā.

IEVAS galvenā redaktore Inita Sila: "Kūkas ir mana vājība un atkarība. Nevaru savu ikdienu iedomāties bez gabaliņa šī garduma. Tie ir mani mazie ikdienas svētki, kad aizmirstas rūpes un apstājas laiks. Desmit minūtes, ko veltu sev. Un baudu. Baudu kūku un baudu dzīvi."

Konkursa "Gourmand World Cookbook Awards 2012" rezultāti tiks paziņoti 2013. gada 23. februārī Parīzes Pavārgrāmatu gadatirgū un uzvarētāji tiks godināti krāšņā apbalvošanas ceremonijā.

Pirms diviem gadiem Apgāds Zvaigzne ABC balvai Gada labākā pavārgrāmata pasaulē konkursā "Gourmand World Cookbook Awards 2010" pieteica Māra Oltes un Uģa Oltes pavārgrāmatu "Ēst ir tavā dabā". Šī pavārgrāmata bija nominēta 3 kategorijās: Labākā inovācija (Best Innovative Cookbook), Pasaules Dabas fonda balva (WWF Award) un Labākais dizains (Best Cookbook Design).

Foto: Publicitātes foto 

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV