Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

2013. gada TOP tendences restorānu piedāvājumos

Agnese Ruberte, 17.01.2013. 11:41

Izvērtējot 2012. gada viesu pieprasījumu un aktualitātes pavārmākslā, „Baltic Beach Hotel" restorāna „Caviar Club" komanda šefpavāra Kristapa Jokmaņa vadībā ir apkopojusi restorānu piedāvājuma tendences, kas šogad sola īpašu piedzīvojumu gardēžiem, tā saucamās degustācijas ēdienkartes un veselīgu, izsmalcinātu maltīti no Latvijā audzētiem sezonas produktiem.
2013. gada TOP tendences restorānu piedāvājumos

Pēdējo gadu laikā aizvien biežāk ģimenes izvēlas svinības atzīmēt kādā restorānā, ieturot tur svētku maltītes un pavadot vakaru kopā radinieku vai draugu lokā. Ieguvums esot fakts, ka rūpes par ēdiena gatavošanu tiek uzticētas profesionāļiem, kā arī izmaksu ziņā restorāna apmeklējums neesot dārgāks par mājā gatavotu svinību maltīti, tāpēc eksperti prognozē tendences attīstību šogad.

Arvien populāras kļūstot tā saucamās degustācijas ēdienkartes, kas paredz iespēju restorāna apmeklējuma laikā nogaršot dažādus ēdienus nelielās porcijās, ēdienu papildinot ar atbilstošu vīnu un citiem dzērieniem.

Pasaules un Latvijas restorānos jau pierasta ir arī ēdienu porcijas sadalīšana starp pie galda sēdošajiem viesiem. Dalīšanās ar ēdienu vairs netiek uzskatīta par etiķetes pārkāpumu un tā ir iespēja nogaršot dažādus ēdienkartē iekļautos ēdienus.

Nemainīgi populāra pēdējo gadu tendence ir restorānu ēdienkarti veidot atbilstoši sezonai un Latvijas zemnieku saimniecību sezonas produktu piedāvājumam. Restorāna apmeklētāji biežāk izvēlas gadalaikam raksturīgu ēdienu, savukārt tūristi labprāt izmanto iespēju nogaršot Latvijas virtuvei raksturīgos produktus.

Pieaug pieprasījums pēc veselīgiem zivju ēdieniem, īpaši no Latvijas upju un ezeru zivīm.

Ņemot vērā pieprasījumu un jaunākās pavārmākslas tendences, Jūrmalas viesnīcas „Baltic Beach Hotel" restorāns „Caviar Club" šogad piedāvā īpašu degustācijas ēdienkarti viesiem, kas vēlas nobaudīt dažādas garšas restorāna apmeklējuma laikā un ēdiena, kā arī vīna izvēlē uzticas profesionāļiem.

Foto: Publicitātes foto 

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV