Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Esplanādē notiks „Iesakņotāju” praktiskā darbnīca

Easyget.lv, 07.08.2013. 09:59

Šodien, 7.augustā, plkst.19.00 kultūras vasarnīcā Esplanāde 2014 projekta „Iesakņotāji” idejas virzītājas Jekaterina Stakle un Anna Žabicka stāstīs un rādīs ikvienam interesentam par istabas augu stādīšanu alternatīvos podos, ļaujot smelties un dalīties idejās par istabas augu „mājvietas” iespējām, informē Nodibinājuma Rīga 2014 pārstāvis Mārtiņš Drēģeris.

Projekta „Iesakņotāji” mērķis ir veicināt apkaimju iedzīvotāju aktīvu iesaistīšanos savas apkārtnes pilsētvides uzlabošanā, kā arī pansionāta senioru un sākumskolu skolnieku savstarpēju komunikāciju, attīstot jaunas saskarsmes formas, par pamatu izmantojot urbāno dārzkopību.

Urbānā dārzkopība apzināti izvēlēta kā instruments ar mērķi veidot psiholoģiski vienojošu telpas konstrukciju sekmīgai starppaaudžu socializācijai un videi, kur ikvienam ir iespēja brīvi un radoši izpausties.

Šopavasar urbānā dārzkopība kopā saveda sociālās aprūpes centrā „Ezerkrasti” seniorus un sākumskolas vecuma bērnus, kuru darbošanās prieks ātri pārauga draudzībā. 2014.gadā, kad Rīga būs Eiropas kultūras galvaspilsēta, gaidāmi plašāki „Iesakņotāju” pasākumi. Seniori kopā ar skolēniem sēs, stādīs un audzēs, turpināsies kopīgās nodarbības. Plānots, ka „Ieskaņotāji” dosies arī uz Rīgas apkaimēm, un, sadarbojoties ar projektu „Pagalmu talkas”, senioru un bērnu izaudzētie stādi plauks un zels arī ārpus pilsētas centra.

 

 

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV