Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Nereģistrētas attiecības – vai tā ir ģimene?

Easyget.lv, 11.10.2013. 14:44

Latvijas Satversmē „ģimene” nav definēta. Izvēle nereģistrēt partnerattiecības ir sabiedrības locekļu pašu ziņā, tomēr aktuāls paliek jautājums – vai ģimene aprobežojas tikai ar attiecībām, kas slēgtas laulībā baznīcā vai reģistrētas dzimtsarakstu nodaļā? Cik ļoti šādi lēmumi ietekmē cilvēku privāto dzīvi un cik ļoti valsts nozīmes jautājumus?

Lai kopīgi diskutētu par kopdzīves realitāti un mēģinātu definēt, kas tad ir ģimene, aicinām uz diskusiju „Nereģistrētas attiecības – vai tā ir ģimene?”, kas otrdien, 15. oktobrī plkst. 18.00 notiks kinoteātrī „Kino Bize”.

Lai arī gan normatīvie akti, gan dažādi valsts atbalsta mehānismi orientējas uz ģimeni kā reģistrētu laulību starp vīrieti un sievieti, tautas skaitīšanas dati liecina par to, ka arvien samazinās to pāru skaits, kas izvēlas reģistrēt laulību, savukārt palielinās - šķirto laulību skaits. Aktuāls paliek jautājums, vai valsts politikai ir jāorientējas uz ierasto reģistrētās kopdzīves modeli kā normatīvu, mēģināt to veicināt, vai jāreaģē uz realitāti un atbilstoši tai jākoriģē savi uzskati par to, kas ir ģimene.

Sarunā piedalās juriste Kristīne Dupate, sociālantropologs Klāvs Sedlenieks, resursu centra sievietēm „Marta” vadītāja Iluta Lāce, Marta Garsele un kustības „Par ģimeni” iniciatore Ieva Brante. Diskusiju vada Linda Curika.

Pēc diskusijas ikviens aicināts noskatīties filmu ar Kannu Zelta palmas zaru godalgoto filmu „Zils ir vissiltākā krāsa. Adele: 1. un 2. daļa”, kas izaicinošā un atklātā veidā stāsta par divu jaunu sieviešu mīlestību un nemainīgām ģimenes vērtībām mazliet citāda modeļa ietvaros.

Ieeja bez maksas. „Kino Bize” vietu skaits ir ierobežots, tāpēc aicinām jau laicīgi pieteikties dalībai diskusijā, līdz 14. septembrim rakstot uz straustina@politika.lv.

Diskusiju varēs vērot arī tiešraidē sabiedriskās politikas portālā politika.lv

Diskusiju projekts kinoteātrī „Kino Bize” tiek līdzfinansēts Rīgas Domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Sabiedrības integrācijas programmas ietvaros.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV