Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Dzīvā Bibliotēka – sarunas, kas iedvesmo

Easyget.lv, 18.10.2013. 17:20

Svētdien, 20. oktobrī, plkst 13-16 kafijas bārā Cofee-Inn norisināsies pasākums ‘Dzīvā Bibliotēka’. Pasākumā būs iespēja iepazīties ar spilgtu un interesantu personību dzīvesstāstiem un pieredzi.

Dzīvā Bibliotēka darbojas gluži kā mums ierasta bibliotēka - ar grāmatām un lasītājiem. Tu atnāc, izvēlies grāmatu, iznomā un tad izlasi to. Taču Dzīvajā Bibliotēkā grāmatu vietā ir cilvēki - reālas personības, kas gatavas dalīties savā pieredzē un dzīves stāstā ar pasākuma apmeklētājiem – ‘lasītājiem’.

"Dzīvajā bibliotēkā" kafijas bārā Coffee-Inn, Kr. Barona ielā 13, Rīgā pulcēsies vairākas aizraujošas "dzīvās grāmatas" – personības, kas ar klausītājiem dalīsies savos neparastajos stāstos un pieredzē. Pasākumā piedalīsies tādas interesantas un iedvesmojošas personības kā Kristaps Jēkabsons („100 latviešu stāsti” līdzautors), Mārtiņš Zvīdriņš (kalnu maratona skrējējs, apvienības „Baltais Kalns” pārstāvis), Saeimas deputāte Lolita Čigāne, jaunatnes lietu entuziasts Andris Grafs, neredzīga „grāmata” Laima Locāne, LGBT un viņu draugu apvienības „Mozaīka”pārstāves Marta un Sandra, kas pastāstīs par dzīvi divu sieviešu laulībā, grupas „Aarzemnieki” pārstāvis Jorans, kas atpazīstams kļuva ar dziesmu „Paldies latiņam” un māksliniece Luīze Kristīne Avotiņa, stāsta Diāna Ondža.

Dzīvā Bibliotēka ir atvērta ikvienam bez vecuma ierobežojumiem, bez iepriekšējas reģistrācijas un dalības maksas.

Dzīvās Bibliotēkas ideja dzima 2000. gadā Dānijā un šodien tās ideoloģija ir populāra visā pasaulē. Nepilnu 13 gadu laikā Dzīvā Bibliotēka ir notikusi vairāk nekā 30 pasaules valstīs. Dzīvās Bibliotēkas galvenā ideja ir dialoga attīstīšana starp dažādām sabiedrības grupām un iecietīgas un atvērtas sabiedrības veidošana.

Vairāk informācijas par pasākumu un dalībniekiem: facebook.com/DzivaBiblioteka

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV