Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Sākusies 20. Rīgas modes nedēļas sezona

Easyget.lv, 02.04.2014. 08:55

No 1. līdz 5. aprīlim Rīgā norit jau 20. Rīgas modes nedēļa.
Sākusies 20. Rīgas modes nedēļas sezona

Riga Fashion Week katru sezonu jau 10 gadu laikā pulcē modes māksliniekus, modeles, industrijas speciālistus, žurnālistus un blogerus, slavenības, modes piekritējus un daudzus citus interesentus, piedāvājot labāko Latvijas un ārzemju modes mākslinieku un zīmolu jaunākās kolekcijas.

Par godu jubilejai pasākuma organizatori ir parūpējušies par jaunu norises vietu. Modes nedēļa pārcelsies uz jaunākajām greznākajām telpām, – RFW skates šopavasar notiks luksusa klases modes centra „Podium” (Brīvības gatvē 201, www.podium.lv) piektajā stāvā, kas pilnībā tiks nodots Rīgas modes nedēļas norisei. Jaunās telpas ir plašākas, modernākas un funkcionālākas, līdz ar to ērtākas gan dalībniekiem, gan apmeklētajiem.

Šajā sezonā Rīgas modes nedēļas skašu programmas ietvaros varēs aplūkot Latvijas modes jaunākas nākamās sezonas tendences, ko piedāvās jau labi zināmi dizaineri un zīmoli tādi kā Katya Katya Shehurina, Anna LED, Natālija Jansone, One Wolf, Red Salt, Alexander Pavlov, Narciss, Nóló, BeCarousell, Paviljons un QooQoo, M-Couture un Alexandra Westfal. Debijas uznācienus šosezon pārdzīvos Baiba Ladiga un Inga Nipāne ar zīmolu IN. Viena no intriģējošākajām šīs Rīgas modes nedēļas viešņām ir Paola Balzano no Itālijas. Savukārt no kaimiņvalstīm gaidāmi zīmoli D.Efect (Lietuva) un Pohjanheimo (Igaunija), kas Latvijas publikai ir jau pazīstami un ar savu sniegumu ir iemantojuši auditorijas simpātijas.

Trešdien, 2. aprīlī, tiks atklāts Latvijā pirmais online showroom - virtuālais projekts interneta veikalā www.CreativeLatvia.com. Tas ļaus Riga Fashion Week laikā rezervēt RFW dalībnieku jauno kolekciju tērpus līdz ar katras modes skates sākumu, tādējādi nodrošinot ekskluzīvu iespēju iegādāties apģērbu, pirms tas nokļuvis veikalos.

Rīgas modes nedēļa aicina modes baudītājus būt vienuviet un svinēt tās desmito darbības gadu ne tikai modes skatēs un kolekciju prezentācijās, bet arī modīgākajās galvaspilsētas ballītēs. 3. aprīlī restorānā "Dārzs" (Spīķeros) notiks ballīte ar DJ Markus Riva, kuras laikā savu galvas segu kolekciju prezentēs Tundra Hata - 21. gadsimta Latvijas pirmā, radoši eksperimentālā cepuru darbnīca. 4. aprīlī klubā Coyote Fly (Tērbatas 2) notiks Cosmopolitan Night Out Party ar DJ Tomu Grēviņu. Bet Rīgas modes nedēļas 20. sezonas noslēguma dienā, 5. aprīlī, RFW Models and Fans Party laikā tiks noskaidroti pieprasītākie RFW modeļi un atmiņā atsaukti gan svarīgākie Nedēļas, gan arī kopējā projekta neaizmirstamākie mirkļi, pulcējoties projekta organizatoriem, dalībniekiem, modeļiem, draugiem un dedzīgākajiem faniem, lai kopā svinētu modes svētkus līdz pat rīta gaismai DJ Deros pavadībā.

Jeļena Strahova, Baltijas modes federācijas prezidente: „Rīgas modes nedēļas 20. jubilejas sezona ir klāt, kas ir negaidīti pat mums pašiem - 10 gadi pagāja tik ātri… Turklāt komanda, kura strādāja pie projekta šo gadu laikā, palikusi gandrīz sākotnējā sastāvā līdz šodienai! Uzskatu, ka ir paveikts maksimāli iespējamais vietējā un reģionālajā tirgū, nākamais attīstības posms – panākt atzinību globālajā līmenī. Pirmais nozīmīgais solis šajā virzienā ir jau izdarīts šosezon, - sadarbība ar TV kanālu Euronews atklās projektam jaunus horizontus, bet vairāk nekā 415 miljonu auditorijai 156 pasaules valstīs – Latvijas modi.”

Riga Fashion Week ir pret-a-porter modes festivāls, kuru Baltijas modes federācija jau desmit gadus pēc kārtas organizē stabili divreiz gadā – pavasarī un rudenī, saskaņā ar visiem starptautiskiem Modes nedēļu standartiem. 20. jubilejas Rīgas modes nedēļa norisināsies no 1. līdz 5. aprīlim, prezentējot labāko pašmāju un ārzemju modes dizaineru 2014./2015.g. rudens/ziemas sezonas kolekcijas.

Sekojiet jaunumiem www.rfw.lv.

Foto: Zīmols Narciss. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV