Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Apavu zīmols Elīna Dobele startē Kanādas modes tirgū

Easyget.lv, 14.04.2014. 11:51

Martā Toronto modes nedēļas ietvaros norisinājās modes skate World MasterCard Fashion Week, kurā sadarbībā ar kanādiešu modes zīmolu Thomas Bálint tika prezentēti jaunākās kolekcijas apavi no Latvijas apavu zimola Elīna Dobele.

Thomas Balint kolekcijas apģērbi tika papildināti ar Elīna Dobele vīriešu apaviem no gaidāmās rudens/ziemas 2014 / 2015 kolekcijas.

“Esmu sekojis Elīnas Dobeles darbiem jau no pirmās kolekcijas. Kā veikala īpašnieks un iepircējs es uzskatu, ka viņas dizaina apavi ir unikāli, tajos skaidri redzama viņas arhitektoniskā pieeja. Ar Elīnu Dobeli es iepazinos Void Showroom Parīzē. Mūsu komanda jutās patiesi priviliģēta sastapt tik apņēmīgu, neatkarīgu mākslinieci ar mīklainu personību, kas neapšaubāmi atklājas viņas darbos,” stāsta Kanādiešu dizaineris Thomas Bálint

Līdzīgi kā Elīna Dobele apavi, kuros apvienots pārdomāts, lakonisks dizains, augstakās kvalitātes materiāli un tradicionāla lēna roku darba apavu izgatavošanas tehnolkoģija, Thomas Bálint radot apģērbus domā par dizaina ilgtspējību un ražošanas ētiskumu. Tieši tādēļ Thomas Bálint uzaicinaja Elīnu Dobeli piedalīties kopējā skatē Toronto modes nedēļas ietvaros, abi zīmoli papildina un izceļ viens otru.

Michael Thomas Bálint jau 6 gadus veiksmīgi strādā dzimtajā pilsētā Toronto, Kanādā. Kaut arī viņš studēja tēlniecību, tomēr izvēlējās kļūt par modes mākslinieku. Tērpu dizaina radīšanas procesā Michael Thomas Bálint gūst pamatu idejām no savām ungāru dzimtas saknēm un vecmāti, kura bija tērpu modelētāja un šuvēja. Katrā viņa kolekcijā ir netiešas atsauces tērpos, kuru iedvesma ir vecmātes stāsti un 50to - 60to gadu piegrieztnes.

Kanādiešu dizieneris ir ieguvis starptautisku atzinību un viņa zīmola apģērbus tirgo Vācijā, Japānā, ASV un citur. Thomas Bálint pirms diviem gadiem nolēma atvērt konceptuālu veikalu, kurā iespējams iegadāties jauno dizaineru apģērbus, aksesuārus. No janvāra Thomas Bálint veikalā nopērkami arī Elīna Dobele apavi.

17. aprīlī Elīnas Dobeles zīmola veikalā ZOFA ateljē, Antonijas ielā 22, notiks jaunās pavasara/ vasaras kolekcijas prezentācija. Vakara gaitā tiks atspoguļota Thomas Bálint un Elīna Dobele sadarbības rezultātā notikusī modes skate.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV