Svētdiena, 28.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Terēze, Gundega;

Zatlers vēlas tuvināt koalīciju un opozīciju valdības veidošanā

LETA, 21.01.2009. 16:45

Politiskās un ekonomiskās krīzes apstākļos koalīcija un opozīcija vairs nevar turpināt vainot viena otru, tādēļ 26.janvārī Rīgas pilī jeb neitrālā teritorijā parlamentā pārstāvētās politiskās partijas tiek aicinātas pie viena galda, šodien žurnālistiem sacīja Valsts prezidents Valdis Zatlers.
Zatlers vēlas tuvināt koalīciju un opozīciju valdības veidošanā

Zatlers atzina, ka, jau uzticot valdības vadību pašreizējam premjeram Ivaram Godmanim (LPP/LC), viņš gribējis, lai koalīcijā ir pārstāvēti pieci politiskie spēki, taču tagad ir nepieciešama vēl lielāka vienotība.

Prezidents uzsvēra, ka ir priekšlaicīgi runāt par to, kas būs jaunās valdības vadītājs, kā arī par to, kurām no opozīcijas partijām ir jāpievienojas pašreizējai koalīcijai.

Zatlers uzsvēra, ka politiskās konsultācijas ir sākušās un valdības reorganizācija būs visgrūtākais no viņa dotajiem uzdevumiem Saeimai un valdībai.

Prezidents uzsvēra, ka šajos apstākļos valdības un Saeimas galvenais uzdevums ir dot iedzīvotājiem cerību pārvarēt grūtības. Starptautiskā aizdevuma saņemšana ir izglābusi valsti no bankrota, dodot iespēju pensionāriem un valsts darbiniekiem izmaksāt pensijas un algas, taču nepieciešams spert tālākus soļus ar plašu politisko atbalstu, teica Valsts prezidents.

Prezidents neatkāpās no iepriekš dotajiem uzdevumiem Saeimai un valdībai, kuru nepildīšanas gadījumā viņš rosinās tautas nobalsošanu par Saeimas atlaišanu.

"Cāļus skaita rudenī. Rezultātus vērtēsim 31.martā," teica prezidents.

Tāpat Zatlers nāca klajā ar iniciatīvu diviem forumiem - viens no tiem vērtētu, kas jādara valdībai, lai tā efektīvi strādātu šajos ekonomikas apstākļos, bet otrā tiktu vērtēta Latvijas politikas nākotnes vīzija.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV