Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

USB kļūst par ķermeņa daļu

Agnese Stafecka, 19.03.2009. 09:54

Kāds vīrietis savu zaudēto rokas pirkstu aizvieto ar USB datu nesēju.

Džerijs Jalava, somu programmētājs, kas motocikla negadījumā zaudējis rokas pirkstu, aizvietojis to ar USB datu nesēju, kas izskata ziņā veidots kā protēze zaudētajam pirkstam, ziņo „Daily Telegraph”.

Jauno „pirkstu”  Džerijs izmanto kā vietni foto, mūzikas failiem, filmām un citiem noderīgiem dokumentiem. Ikdienā tas izskatās kā īsts pirksts, ja neņem vērā to, ka to var vienkārši „atvienot” no rokas un pievienot datoram.

Džerijs, kas dzīvo Helsinkos, pirkstu zaudēja pērnā gada vasarā pēc tam, kad ar savu vienu nedēļu veco „Ducati Monster 696” cieta  avārijā. Pēc negadījuma vīrieti nogādāja slimnīcā, taču  rokas pirkstu neizdevās glābt. Ideja par šo izgudrojumu iesākumā bija kā joks, kad slimnīcas ārsti, uzzinot Džerija nodarbošanos, izteica domu par „USB pirkstu”. Džerijs to uztvēra nopietni un radīja 2 GB atmiņas „pirkstu”.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV