Piektdiena, 03.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Uvis, Gints;

Jūnijā bezdarba līmenis palielinājies līdz 11,5%

LETA, 30.06.2009. 12:40

Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) apkopotā operatīvā informācija liecina, ka jūnijā bezdarba līmenis valstī sasniedzis 11,5% un reģistrēti bija 129 262 bezdarbnieki, kas ir par 0,2 procentpunktiem vairāk nekā maijā.

Maijā reģistrētā bezdarba līmenis Latvijā bija 11,3%.

Kā aģentūrai LETA stāstīja NVA direktores vietniece nodarbinātības politikas jautājumos Vija Račinska, šie dati vēl ir ļoti nosacīti un varētu mainīties, taču kopumā var spriest, ka situācija bezdarba jomā šobrīd ir stabilizējusies.

Račinska lēš, ka pēc oficiālo skaitļu apkopošanas varētu pat izrādīties, ka bezdarba līmenis salīdzinājumā ar šā gada maiju būs nedaudz krities.

NVA pārstāve informēja, ka jūnijā bezdarbnieku skaits visstraujāk ir audzis Talsu rajonā un Rīgas reģionā, bet visstraujāk krities Aizkraukles rajonā.

Operatīvie dati liecina, ka Rīgas reģionā jūnijā bezdarba līmenis sasniedza 9,7%, Kurzemes, Vidzemes un Zemgales reģionos pārsniedza 12% robežu, bet visaugstākais bezdarba līmenis bijis Latgales reģionā, kur tas sasniedzis 15,5%.

Komentējot aktuālo vakanču skaitu, Račinska uzsvēra, ka situācija ir diezgan pesimistiska, jo tās nedaudz pārsniedz 2000. Lielākais brīvo vakanču skaits ir Rīgā - ap 900, ap 200 vakances reģistrētas Liepājā, 150 - Daugavpilī, bet ir vietas, piemēram, Krāslava, Limbaži, kur vakanču skaits nepārsniedz pat desmit vietas.

Pagaidām arī nav zināms, vai ievērojami pieaugs brīvo vakanču skaits, ņemot vērā to, ka no darba aiziet daudz pensijas vecuma darbinieku. "Iespējams, ka vakanču skaits pieaugs, taču tikpat strauji tas arī aizpildīsies," domā Račinska.

NVA pārstāve norādīja, ka šo situāciju, iespējams, būs vieglāk komentēt nākamnedēļ, kad NVA ienāks pēdējie dati par situāciju nodarbinātības jomā valstī jūnijā.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV