Svētdiena, 05.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ģederts, Ģirts;

Vidzemes Augstskolā notiek pieteikšanās uz mērķstipendijām inženierzinātņu studentiem

Zane Leimane, 11.01.2010. 17:00

Vidzemes Augstskolas (ViA) maģistrantūras studiju programmas "Sociotehnisku sistēmu modelēšana" (SSM) studentiem līdz 2010.gada 21.janvārim ir iespējams pieteikties uz ikmēneša mērķstipendiju 300Ls apmērā.

Stipendija tiks piešķirta četriem studentiem uz laika posmu no 2010.gada februāra līdz 2010.gada jūnijam. Lai pieteiktos stipendijai nepieciešams sagatavot iesniegumu stipendijas piešķiršanas komisijai. Kritērijs stipendijas piešķiršanai ir studenta sekmes, kā arī savlaicīgi nokārtotas akadēmiskās saistības.

Pirmās konkrētā projekta stipendijas tika piešķirtas šī akadēmiskā gada rudens semestrī sešiem studentiem. Projekts ilgs līdz 2013.gada 30.jūnijam un tā ietvaros pavisam izmaksās 44 mērķstipendijas.

Mērķstipendiju projekta nolūks - sekmēt augsti kvalificētu speciālistu sagatavošanu inženierzinātņu nozarē un palielināt augsti kvalificētu personu skaitu ar izglītību informācijas un komunikācijas tehnoloģiju jomā.

Profesionālo maģistra studiju programmu ''Sociotehnisku sistēmu modelēšana'' ViA īsteno no 2006.gada. Tā ir akreditēta, studiju ilgums - 1,5 gadi. Programmā studenti apgūst imitāciju modelēšanu, zināšanu pārvaldību, ģeoinformācijas un sociotehnisku sistēmu lietošanu. Tā veido izpratni par sociālu sistēmu pārvaldību, kā arī cilvēka faktora lomu dažādu tehnisku sistēmu projektēšanā, ieviešanā un lietošanā.

Mērķistpendijas studiju programmas studentiem tiek piešķirtas Eiropas Sociālā fonda un Latvijas valsts budžeta finansētā projektā "Atbalsts maģistra studiju programmas "Sociotehnisku sistēmu modelēšana" īstenošanai Vidzemes Augstskolā". Projekts atbalstīts ESF apakšaktivitātē Nr. 1.1.2.1.1. "Atbalsts maģistra studiju programmas īstenošanai".

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV