Sestdiena, 18.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Inese, Inesis, Ēriks;

Vidzemes augstskolā notiks praktiski zinātniska konference

Zane Klabere, 16.08.2010. 15:24

Vidzemes Augstskola (ViA) un Dabas aizsardzības pārvaldes Ziemeļvidzemes biosfēras rezervāta (ZBR) administrācija rīko 3.starptautiski zinātnisko konferenci "Risinājumi ilgtspējīgas sociālekonomiskās stabilitātes un dabas aizsardzības mērķu līdzsvarošanai", kas norisināsies no 19.augusta līdz 20.augustam Valmierā, Vidzemes Augstskolā.

Konferences mērķis ir risinājumu meklēšana līdzsvarotai, ilgtspējīgai attīstībai aizsargājamās dabas teritorijās, lauku un pilsētvidē, kur vienlaicīgi tiek nodrošināta sociālekonomiska stabilitāte un dabas aizsardzība. Tas iekļaus pētījumus, pieredzes apkopojumus un problēmu pārskatus, risinājumu meklējumus un metožu pielietojumus, kas ataino savstarpējo sadarbību, dialoga meklējumus starp dažādām procesos iesaistītajām pusēm - vietējiem iedzīvotājiem, uzņēmējiem, vides pārvaldības organizācijām, pašvaldībām u.c.

Pirmajā konferences dienā notiks mutiskas prezentācijas un stenda ziņojumi - būs pārstāvēti zinātnieku pētījumi no desmit valstīm (Baltkrievija, Beļģija, Dienvidāfrika, Islande, Japāna, Kanāda, Lielbritānija, Latvija, Turcija un Zviedrija). Ievadlekciju "Tūrisma vadība aizsargājamās dabas teritorijās" lasīs viens no vadošajiem pasaules vides plānotājiem aizsargājamās dabas teritorijās profesors Pauls Īgls (Paul F.J. Eagles) no Kanādas.

Otra konferences diena būs veltīta praktiskam semināram - izbraukumam ZBR teritorijā, kuras laikā dalībnieki iepazīsies ar vienu no lielākajiem mitrājiem Latvijā - Sedas purvu, kam ir nozīmīga loma klimata pārmaiņu mazināšanā; būs iespēja redzēt tipisku Ziemeļlatvijas ainavu, kā arī viesoties robežpilsētās Valkā un Valgā. Izbraukuma seminārs notiek Baltijas jūras reģiona programmas projekta "Klimata izmaiņas: ietekme, izmaksas un pielāgošanās Baltijas jūras reģionā" BaltCICA ietvaros.

Pirmā ZBR administrācijas un ViA rīkotā konference notika Valmierā 2006.gadā. Otrās konferences laikā 2008.gadā tika noslēgta vienošanās starp ZBR un ViA par šādas konferences rīkošanu ik pēc diviem gadiem.

Plašāka informācija par konferenci - http://zbr.va.lv.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV