Pirmdiena, 06.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Didzis, Gaidis;

Tuvojas izstāde "Skola 2010" - palīgs izglītības ceļa izvēlē

Liene Papēde, 17.02.2010. 11:07

No 25. līdz 28. februārim Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā notiks 16. starptautiskā izglītības izstāde “Skola 2010”. Ik gadu izstāde “Skola” tūkstošiem jauniešu palīdz saprast un izvēlēties, ar kādu nozari saistīt savu nākotni un kura mācību iestāde būs tā, kur tuvākajos gados apgūt zinības, iesaistīties ārpusskolas aktivitātēs un iegūt jaunus draugus.

"Izstāde ja tradicionāli ir vieta, kuru apmeklē jaunieši no visas Latvijas, iztaujā izglītības iestāžu pārstāvjus, ievāc visu nepieciešamo informāciju un izlemj, kurā mācību iestādē turpināt savu izglītošanās ceļu. Tas ir daudz vieglāk, nekā apbraukāt piecas skolas visā Latvijā un pieņemt lēmumu," pārliecināts Valts Jirgensons, izstādes "Skola 2010" projekta vadītājs.

Latvijas augstskolas, koledžas, vidusskolas un arodskolas

Izstādē piedalīsies 140 dalībnieki no Latvijas, Krievijas, Igaunijas, Vācijas, Kanādas, Dānijas, Somijas, Lielbritānijas, Izraēlas, Nīderlandes, Šveices un Jaunzēlandes. Četrās izstādes dienās apmeklētāji varēs iegūt informāciju par valsts un privātajām augstskolām, vidusskolām, koledžām, arodskolām, kā arī mācību centriem, valodu kursiem, tālmācību, e-studijām. Izstādē varēs uzzināt par interešu izglītību un iepazīties ar svešvalodu un dažādu mācību kursu piedāvājumu.

Izstādē "Skola 2010" būs pārstāvētas visas valsts universitātes tipa augstskolas - Daugavpils Universitāte, Latvijas Lauksaimniecības universitāte, Latvijas Universitāte, Liepājas Universitāte, Rīgas Stradiņa universitāte, Rīgas Tehniskā universitāte, kā arī valsts neuniversitātes tipa augstskolas - Banku augstskola, Latvijas Jūras akadēmija, Latvijas Nacionālā aizsardzības akadēmija, Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmija, Rēzeknes augstskola, Rīgas Ekonomikas augstskola, Informācijas sistēmu menedžmenta augstskola, Rīgas Aeronavigācijas institūts, RSEBAA, Biznesa augstskola "Turība", Sociālā darba un sociālās pedagoģijas augstskola "Attīstība", Sociālo tehnoloģiju augstskola, Starptautiskā praktiskā psiholoģijas augstskola, Transporta un sakaru institūts.

Apmeklētāji, kas iegriezīsies Valsts policijas koledžas stendā, varēs iepazīties ar koledžā realizēto arodizglītības programmu "Policijas darbs" un iegūstamo kvalifikāciju - ierindas sastāva policists, 1.līmeņa profesionālās augstākās izglītības programmu "Policijas darbs" un apgūstamajām specializācijām - eksperta darbs, izmeklēšanas darbs, kriminālpolicijas darbs un kārtības policijas darbs.

Latvijas Lauksaimniecības universitāte savā stendā piedāvās atraktīvu un krāšņu programmu, kuras laikā notiks interesantas aktivitātes un konkursi. LLU Tehniskā fakultāte šogad izstādē prezentēs jaunu studiju programmu "Tehniskais eksperts" un informēs par patīkamu pārsteigumu jaunajiem reflektantiem 2010./2011.studiju gadā - tiks piedāvātas tādas studiju programmas, kurās ir samazināta studiju maksa.

Rīgas Ekonomikas augstskola (The Stockholm School of Economics in Riga) informēs par iespējām studēt ekonomiku un uzņēmējdarbību starptautiskā vidē - tepat Rīgā! Izstādes laikā topošie studenti varēs iegūt informāciju par augstskolas piedāvātajām programmām, kā arī iespēju piedalīties projektā SSE Riga Student Shadow Project.

Banku augstskolas stendā skolēniem un viņu vecākiem būs iespēja saņemt bukletus ar izsmeļošu informāciju par pilna un nepilna laika studiju programmām, to norisi, iestāšanās noteikumiem, apmaiņas studijām ārzemēs, augstskolas kultūras un sporta pasākumiem, kā arī uzzināt kā iespējams iegūt atlaides studiju maksai un turpat stendā tās jau nopelnīt. Banku augstskolas stendā skolēni varēs piedalīties dažādos interesantos konkursos, kā arī sagaidīt dažādus pārsteigumus!

Izstādē būs pieejama visa informācija par izmaiņām Transporta un sakaru institūtā, augstskolas pārstāvji informēs par studiju iespējām, kā arī prezentēs jaunu programmu - akadēmisko maģistra studiju programmu "Informācijas sistēmu vadība" ar iegūstamo kvalifikāciju - inženierzinātņu maģistrs informācijas sistēmu vadībā.

Biznesa augstskolas "Turība" esošie studenti, pasniedzēji un dekāni stāstīs par augstskolas sniegtajām iespējām, kā arī informēs par nebijušām atlaidēm, kas ļaus gan topošajiem, gan esošajiem studentiem studēt lētāk. Tāpat izstādes apmeklētāji uzzinās visu par iespējām iegūt budžeta vietas un stipendijas. Īpašais augstskolas stends ļaus ikvienam sajust īsto augstskolas vidi, turklāt izstādes laikā TV zvaigzne Juris Šteinbergs pārbaudīs apmeklētāju zināšanas un gudrākos apbalvos ar pārsteiguma balvām.

Ārvalstu augstskolas tiem, kas ir izlēmuši skoloties ārpus Latvijas

Izstādē būs pieejama informācija arī tiem, kuri ir izlēmuši studēt augstskolās vai mācīties kursos ārvalstīs.

Pirmo reizi izstādē tiks prezentēta Līdsas universitāte, kas ir otrā lielākā augstskola Lielbritānijā un piedāvā dažādas studiju programmas - 560 bakalaura, 300 maģistrantūras un doktorantūras programmas, aptverot virzienus no inženiertehnoloģijām līdz biznesam un no mākslas līdz medicīnai. Universitātē šobrīd studē aptuveni 30 500 studentu no vairāk nekā 130 valstīm.

Specializētā aģentūra "Meridian Group" izstādē piedāvās informāciju par bakalaura, maģistra un MBA programmu studijām ārvalstīs, vidējo izglītību labākajās privātskolās un koledžās Lielbritānijā, Šveicē un citās valstīs, informēs arī par pēcdiploma programmām cilvēkiem, kam jau ir augstākā izglītība, bet kas vēlas iegūt papildu izglītību un jaunu profesiju. Tiem, kas mērķē uz augstām virsotnēm, noderēs aktuāla informācija par drošāko ceļu, kā iestāties Lielbritānijas labākajās universitātēs, ieskaitot Oksfordu un Kembridžu, savukārt specifisku informāciju par Lielbritānijas augstskolu prasībām būs iespējams iegūt bezmaksas katalogos "Kā iestāties britu universitātēs".

Izstādē būs pieejama arī informācija par vispārējiem, intensīvajiem un specializētajiem svešvalodu kursiem un citiem kursiem vecāko klašu skolēniem un pieaugušajiem Lielbritānijā, Vācijā, Francijā, Spānijā, Itālijā, Šveicē, Austrālijā, Jaunzēlandē, ASV, Kanādā, Maltā, Ķīnā un citās valstīs. Turklāt "Meridian Group" speciālisti izstādē konsultēs arī par starptautiskajiem eksāmeniem, kurus var nokārtot tepat Latvijā, - IELTS, University of Cambridge ESOL un ACCA.

Izglītošanās iespējas vasarā

Plānojot skolēnu atpūtu vasaras brīvlaikā, vērtīga būs informācija par bērnu un jauniešu vasaras nometnēm. Savukārt izglītības iestāžu atbildīgajiem darbiniekiem būs lietderīgi apmeklēt mācību iestāžu aprīkojumu un mēbeļu stendus. Izstādes laikā izglītības iestādes prezentēs jaunas mācību programmas, kas tiks piedāvātas 2010./2011. mācību gadā. Izstādē būs pieejama informācija arī par brīvlaiku programmām skolēniem ar angļu valodas apguvi Anglijā, ASV un Kanādā, vācu valodu Vācijā, franču valodu Francijā, spāņu valodu Spānijā un itāļu valodu Itālijā.

Profesionālo iemaņu konkurss "Jaunais profesionālis 2010" Ķīpsalā

Izglītības un zinātnes ministrija un Valsts izglītības satura centrs izstādes "Skola 2010" laikā organizēs profesionālās meistarības konkursu "Jaunais profesionālis 2010", kurā šogad piedalīsies 150 jauniešu no 55 profesionālās izglītības iestādēm.

Konkursa "Jaunais profesionālis 2010" laikā šogad notiks paraugdemonstrējumi un konkursi sešās profesionālajās jomās - mehatronikā, metālapstrādē, kokizstrādājumu izgatavošanā, būvniecībā, viesmīlībā un skaistumkopšanā.

Ķīpsalā notiks profesionālās meistarības konkurss "Mobilā robotika" un pneimatikas un elektropneimatikas paraugdemonstrējumi, kokizstrādājumu izgatavošanas konkurss "Galdnieku profesionālās meistarības konkurss", metinātāju paraugdemonstrējumi, kā arī sausās būves un ēku siltināšanas, flīzēšanas, dekoratīvās apmešanas un dekoratīvās krāsošanas profesionālās meistarības konkursi un SIA "Knauf" organizētie sausās būves paraugdemonstrējumi. Jaunieši piedalīsies arī profesionālās meistarības konkursos ēdienu gatavošanā un viesu apkalpošanā un pavāru, viesmīļu un konditoru paraugdemonstrējumos. Būs arī frizieru un vizāžistu profesionālās meistarības konkursi un paraugdemonstrējumi.

Vērojot konkursa norisi, skolēni un profesionālo izglītības iestāžu nākamie audzēkņi varēs skaidrāk apjaust attiecīgo profesiju specifiku un to uzdevumu dažādību. Konkursa mērķis ir veicināt izpratni par profesionālās izglītības nozīmīgumu Latvijas tautsaimniecībā un sekmēt Latvijas profesionālās izglītības attīstību. Pasākums noritēs visas četras izstādes dienas no 25. līdz 28.februārim. Konkursa uzvarētāju apbalvošana notiks 28.februārī plkst. 15.00

Vienlaikus Ķīpsalā notiks 13.starptautiskā grāmatu un izdevniecību izstāde "Latvijas Grāmatu izstāde 2010", kurā varēs baudīt autoru priekšlasījumus, piedalīties grāmatu atvēršanas svētkos, tikties ar ievērojamiem rakstniekiem, aplūkot daudzveidīgu grāmatu ekspozīciju, iepazīties ar izdevniecību jaunumiem, iegādāties grāmatas par īpaši izdevīgām izstādes cenām, kā arī "Grāmatu maiņas punktā" mainīties ar citu lasītāju grāmatām. Arī jaunajiem grāmatu lasītājiem izstādē būs interesanti, jo ir paredzēti īpaši bērniem rīkoti pasākumi un prezentācijas.

"Skola 2010" darba laiks:

25.-27.februāris plkst. 10.00-18.00

28. februāris plkst. 10.00-17.00

Biļešu cenas:

Pieaugušajiem - Ls 3

Skolēniem, studentiem, skolotājiem - Ls 2,50

Grupām (10+) - Ls 2

Ar izstādes "Skola 2010" ieejas biļeti var apmeklēt bez maksas "Latvijas Grāmatu izstādi 2010"!

Papildu informācija:

www.bt1.lv/skola

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV