Trešdiena, 15.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sofija, Taiga, Airita, Arita;

„Zelta grābekļa” balvas ir pasniegtas

Kristīne Martinsone, 13.05.2010. 14:49

Šodien, 13. maijā, visā Latvijā tika pasniegtas „Lielās Talkas” un apdrošināšanas sabiedrības „BALTA” iedibinātās ceļojošās balvas „Zelta grābeklis”. Balvas tika pasniegtas, lai atzīmētu čaklākos talcinieku kolektīvus, kuru izcēlās ar īpaši aktīvu iesaistīšanos „Lielās Talkas” aktivitātēs, vienlaikus sniedzot ievērojamu ieguldījumu nozīmīgu sava reģiona objektu sakopšanā un uzlabošanā.
„Zelta grābekļa” balvas ir pasniegtas

Balvas piešķiršanas procesā žūrija iepazinās ar rezultātiem 1300 oficiāli pieteiktajās talkās un katrā Latvijas reģionā izvēlējās trīs balvas pretendentus, no kuriem balva tika pasniegta vienam. Kopumā šogad ir pasniegtas piecas „Zelta grābekļa” balvas.

„Esam ļoti priecīgi par iespēju kopā ar „Lielās Talkas” organizatoriem novērtēt un izteikt atzinību čaklākajiem talciniekiem, tādējādi atbalstot cilvēku brīvprātīgo iniciatīvu. Arī „BALTA” darbinieki, draugi un partneri aktīvi iesaistījās  Latvijas sakopšanā. Tā rezultātā „Lielajā Talkā” piedalījās 355 mūsu darbinieki un 452 mūsu draugi. Tieši lielā cilvēku atsaucība ir mūsu iedvesmas avots, kas virza attīstīt balvas tradīciju arī nākamajos gados. Es ticu, ka šodien apbalvoto talcinieku paveiktais darbs un panākumi iedvesmos citus un nākamajā gadā talkas dalībnieku skaits tikai pieaugs,” saka Tāra Nīvseja, AAS „BALTA” prezidente.

„Lielās Talkas” darba grupas vadītāja Vita Jaunzeme atzīst: „Nekāda balva nespēj izteikt to prieka, pateicības un gandarījuma sajūtu, kas radās, redzot to, kā daudzi tūkstoši cilvēku sakopj mūsu zemi. Lielākā balva visiem talciniekiem un arī visiem Latvijas iedzīvotājiem ir tīra, zaļa un skaista Latvija. Izcelt kādu īpaši ir ļoti sarežģīti, tomēr mēs ceram, ka šī ceļojošā balva „Zelta grābeklis” kļūs par simbolisku atzinību skaistai idejai un mūsu cilvēku nesavtīgumam.”

Rīgas reģionā „Zelta grābekļa” balvu saņēma Latvijas Zemūdens sporta federācijas rīkotā zemūdens talka Ķīšezerā, kuras laikā vairāk nekā 30 zemūdens nirēju attīrīja novārtā pamesto Ķīšezera gultni no visdažādākajiem atkritumiem – riepām, metāllūžņiem, atkritumu maisiem u.tml. 

Vidzemes reģionā „Zelta grābekļa” balvu saņēma Gulbenes novada Litenes pagasta pārvalde, kas par spīti salīdzinoši nelielam dalībnieku skaitam sakopa ievērojamu objektu daudzumu, vienlaikus arī labiekārtojot pagasta sociālā aprūpes centra apkārtni. 

Kurzemes reģionā „Zelta grābekļa” balvu saņēma SIA „Ventspils reiss” kolektīvs, kas parādīja lielisku kolektīva vienotību, sakopjot Staldzenes stāvkrastu un atbrīvojot to no izgāztajiem atkritumiem.

Zemgales reģionā „Zelta grābekļa” balvu saņēma Jelgavas novada biedrība „Zaļenieku dzirnas”, kas spēja veiksmīgi īstenot plaša mēroga talku ar vairāk nekā 500 cilvēku līdzdalību par spīti tam, ka galvenā talkas koordinatore bija spiesta visu darbību organizēt no slimnīcas palātas. Tika sakopta visa Zaļenieku pagasta teritorija, veicot ļoti lielu darbu apjomu.

Latgales reģionā „Zelta grābekļa” balvu saņēma Līvānu novada dome par izrādīto atsaucību un milzīgu paveiktā darba apjomu, piesaistot ievērojamu talcinieku skaitu un veicot ļoti plašus sakopšanas darbus, tostarp arī Līvānu pilsētas teritorijā iestādot 44 dažādu šķirņu kokus un novadā iesējot mežu vairāk nekā 6,3 hektāru platībā. 

„Lielās Talkas” un apdrošināšanas sabiedrības „BALTA” ceļojošā balva „Zelta grābeklis” ir izveidota, lai veicinātu arvien aktīvāku sabiedrības iesaistīšanos savas apkārtējās vides sakopšanā un izteiktu atzinību aktīvākajiem talciniekiem. Uz balvu pretendēja ikviens talcinieku kolektīvs, kas bija oficiāli pieteicis savu dalību „Lielajā Talkā”.
 
„Lielās Talkas” un apdrošināšanas kompānijas „BALTA” balvas ”Zelta grābeklis” žūrijas komisijā ietilpst „Lielās Talkas” organizatoru, AAS „BALTA” un Latvijas Pašvaldību savienības pārstāvji, kas, ņemot vērā reģionālo talkas koordinatoru ieteikumus, vērtēja katra balvas pretendenta sniegumu.
     
Par AAS „BALTA”:

AAS „BALTA” ilgstoši ir viens no vadošajiem apdrošināšanas uzņēmumiem, kuru Latvijas iedzīvotāji jau vairāku gadu garumā novērtē kā mīlētāko apdrošināšanas zīmolu un godīgāko apdrošināšanas kompāniju. AAS "BALTA" ietilpst Apvienotās Karalistes apdrošinātāju grupā RSA Group (Royal Sun Alliance Group), kas ir viena no pasaulē vadošajām starptautiskajām apdrošināšanas grupām ar 300 gadu pieredzi. Tā piedāvā apdrošināšanu vairāk nekā 130 valstīs, tostarp Apvienotajā Karalistē, Skandināvijas valstīs, Kanādā, Īrijā, Āzijā, Tuvajos Austrumos un Latīņamerikā. Grupas uzņēmumos strādā aptuveni 22 tūkstoši darbinieku. Plašāka informācija internetā http://www.rsagroup.com.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV