Sestdiena, 04.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Viola, Vizbulīte, Vijolīte;

Tuvojas 12. starptautiskais gaisa balonu festivāls „LMT Kauss 2010"

Aiga Ozoliņa, 29.07.2010. 10:36 | komentāri (5)

No 11. līdz 15. augustam Madonā un tās apkaimē piecu dienu garumā norisināsies gaisa balonu festivāls "LMT Kauss 2010", priecējot pilsētas iedzīvotājus un viesus.
Tuvojas 12. starptautiskais gaisa balonu festivāls „LMT Kauss 2010"

Jau 12 gadu ar Latvijas Mobilā Telefona atbalstu gaisa balonu festivāls ir krāšņi svētki. Gaisa balonu pilotiem ir iespējas pierādīt savas profesionālās prasmes sacensībās, veicot dažādus uzdevumus un iegūstot vērtīgas balvas, savukārt pasākuma viesiem tā ir iespēja redzēt vienkopus daudz krāsainu gaisa balonu, kā arī piedalīties vakara izklaides pasākumos un vērot ugunīgas gaisa balonu atrakcijas.

Šogad dalībai festivālā pieteikušās jau vairāk nekā 30 gaisa balonu komandas no Latvijas, Polijas, Lietuvas un Krievijas. Tradicionāli festivāla programmas galvenā sastāvdaļa būs gaisa balonu pilotu sacensībās – rīta un vakara lidojumi. Labvēlīgu laika apstākļu gadījumā festivāla dalībnieki veiks astoņus lidojumus, katrā no tiem pildot noteiktus uzdevumus. Labākais pilots saņems īpašo LMT kausu un galveno naudas balvu. Kopējais balvu fonds šogad ir 15 000 eiro. Sacensību laikā būs iespēja pilotiem iegūt savā īpašumā arī automašīnu, sekmīgi izpildot Key Grab uzdevumu.

Festivāla apmeklētāji varēs vērot arī īpašus balonu šovus. Ceturtdien, 12. augustā, Madonas pilsētas kultūras nama apkārtnē notiks gaisa balonu degļu šovs – pilotu parāde, bet piektdien un sestdien, 13. un 14. augustā, Saieta laukumā – gaisa balonu nakts spīdēšana – iespēja tuvumā aplūkot balonus un novērtēt pilotu darbošanos.

Festivāla laikā tā ģenerālsponsors Latvijas Mobilais Telefons organizēs konkursu, kurā piedaloties ikvienam būs iespēja laimēt lidojumu gaisa balonā.

Lai iepriecinātu skatītājus, festivāla laikā – piektdien un sestdien – vakaros no plkst. 18.00 tiks piedāvātas izklaides programmas. Madonas Saieta laukumā uzstāsies Latvijā iemīļoti mūziķi. 13. augustā muzicēs Jenny May, grupas Forte, Musiqq un Otra puse, noslēgumā spēlēs Eiropean Hit Radio DJ Roberts Lejasmeijers. Savukārt 14. augustā skatītājus priecēs grupa PER, Apvedceļš, Tumsa un DJ Aivis no Latvijas Radio 2. Festivālu noslēgs krāšņa uguņošana sestdienas vakarā.

Festivāls ir ceļojošs un iepriekš ir jau noticis Saldū, Talsos, Pedvālē, Jelgavā, Rēzeknē, Daugavpilī, Cēsīs, Siguldā, Valmierā un Rīgā.

Tuvojoties festivālam, vairāk informācijas varēs iegūt mājaslapā www.lmtkauss.lv. Uz tikšanos Madonā no 11. līdz 15. jūlijam!

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV