Sestdiena, 04.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Viola, Vizbulīte, Vijolīte;

Šogad gaisa balonu festivālā Madonā piedalīsies rekordliels balonu skaits

Aiga Ozoliņa, 06.08.2010. 09:59 | komentāri (1)

Starptautiskajam gaisa balonu festivālam, kas notiks Madonā no 11. līdz 15. augustam, pieteikušās 38 gaisa balonu komandas. Tas 12 gadu festivāla vēsturē ir rekordliels dalībnieku skaits. Pilotu vidū ir arī septiņas pilotes – sievietes.

Vērienīgais festivāls būs iespēja skatītājiem vienviet debesīs redzēt tik plašu un daudzveidīgu balonu parādi, spilgtu balonu spīdēšanas un degļu šovu. Savukārt balonu pilotiem tas nozīmē lielāku konkurenci, lai cīnītos par LMT ceļojošo kausu un naudas balvām. Kopējais balvu fonds šogad ir 15 000 eiro. Festivāla organizatori cer, ka laika apstākļi būs labvēlīgi un notiks visi plānotie lidojumi pāri Madonas pilsētai un tās apkaimē.

Festivāla galvenais tiesnesis ir Gintaras Šurkus no Lietuvas, kurš jau vairāk nekā 10 gadus nosaka dalībnieku komandām lidojumā izpildāmos uzdevumus un kopā ar pārējiem tiesnešiem izvērtē to sniegumu. Lietuvu pārstāv arī lielākais dalībnieku skaits – 25 komandas, tam seko Latvijas un Krievijas piloti. Likumsakarīgi iepriekšējo gadu uzvarētāji ir no mūsu kaimiņvalsts, pagājušajā gadā tā bija Giedre Luksaite, kura arī šogad cīnīsies par 1. vietu.

Festivāls sāksies trešdien, 11. augustā, ar gaisa balonu vakara lidojumu ap plkst. 19.00. Labvēlīgu laika apstākļu gadījumā festivāla dienās dalībnieki veiks astoņus lidojumus. Plašāka izklaides programma ar Latvijā pazīstamu mūziķu un dīdžeju nakts koncertiem notiks piektdien un sestdien, 13. un 14. augustā, Madonas centrā – Saieta laukumā. Uzstāsies Tumsa, PER, Jenny May, Otra puse, Musiqq, Forte, O!Kartes akadēmijas dalībnieki un Apvedceļš. Vairāk informācijas, arī visa izklaides programma – festivāla mājaslapā www.lmtkauss.lv.

Jau 12 gadu svētki top ar Latvijas Mobilā Telefona atbalstu. Šogad LMT saviem klientiem ir sagādājis vairākus pārsteigumus – iespēju saviem klientiem iegūt bezmaksas ielūgumu uz 13. un 14. augusta pasākumiem un laimēt lidojumu gaisa balonā. LMT klientiem, kas vēlas saņemt ielūgumu, līdz 12. augustam savā telefonā ir jāatver interneta lapas wap.lmt.lv balonu festivāla sadaļa un jāizvēlas diena, kurā vēlas apmeklēt festivālu. LMT nosūtīs atbildes īsziņu, kas būs jāuzrāda pie ieejas. Savukārt iespēja laimēt lidojumu gaisa balonā būs tiem, kas festivāla laikā piedalīsies LMT organizētajā konkursā.

Tiekamies Madonā no 11. līdz 15. jūlijam!

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV