Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Liepājas muzejā atklās Otrā pasaules kara beigu 65. gadadienai veltītu izstādi

Sandra Šēniņa, 10.08.2010. 11:16

12. augustā plkst. 16.00, atzīmējot Otrā pasaules kara beigu 65. gadadienu, Liepājas muzeja ekspozīcijas „Liepāja okupāciju režīmos" telpās K. Ukstiņa ielā 7/9 atklās izstādi „Karš un karavīri. Otrā pasaules kara liecības no Andra Skābes privātkolekcijas".
Liepājas muzejā atklās Otrā pasaules kara beigu 65. gadadienai veltītu izstādi

Izstādē apskatāmas vairāk kā simts Otrā pasaules kara laika liecības: uniformas, militārās cepures, bruņucepures, ieroči, karogi, kā arī jostas un sprādzes, zīmotnes, kokardes, uzpleči, uzšuves, pogas, karavīru personīgās lietas u.c. militārās atribūtikas priekšmeti.

Liepājas muzejam šī ir pirmā sadarbība ar militārās atribūtikas kolekcionāru Andri Skābi.

Otrais pasaules karš (1939. - 1945.) bija lielākais, asiņainākais un postošākais karš cilvēces vēsturē. Tajā bija mobilizēti apmēram 110 miljoni cilvēku, neskaitot partizānus, un karadarbība norisinājās gandrīz visos okeānos, jūrās un valstīs. Kopumā karā iesaistījās 61 valsts. Tas prasīja 70 miljonus civiliedzīvotāju un militārpersonu dzīvību, bet 35 miljoni tika ievainoti un sakropļoti. Valstu tiešie kara izdevumi sasniedza gandrīz 140 miljardus dolāru.

Eiropā karš beidzās ar Vācijas kapitulāciju 1945. gada 8. maijā, bet Āzijā un Klusajā okeānā tas turpinājās līdz 1945. gada 2. septembrim.

Izstāde „Karš un karavīri. Otrā pasaules kara liecības no Andra Skābes privātkolekcijas" Liepājas muzejā K. Ukstiņa ielā 7/9 būs skatāma no 12. augusta līdz 3. oktobrim.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV