Svētdiena, 05.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ģederts, Ģirts;

Aicina 18.novembra svinēšanā iesaistīt draugus, kaimiņus un garāmgājējus

Ināra Kehre, 12.11.2010. 10:58

Domubiedru grupa "3 darbi Latvijai" aicina turpināt pagājušajā gadā sākto 18.novembra svētku tradīciju – visiem, kam Latvija sirdī ir mīļa, pulksten 21:00 pēc Latvijas laika kopīgi dziedāt Latvijas himnu „Dievs, svētī Latviju!".
Aicina 18.novembra svinēšanā iesaistīt draugus, kaimiņus un garāmgājējus

Papildus tam, arī šogad ikviens aicināts vēlēt Latvijai labu, ierakstot savus novēlējumus portālā www.3darbi.lv. Norādot savu vārdu, reģionu un vecumu, datorprogramma šo informāciju automātiski pārveidos Lielvārdes jostas zīmēs, kuras, liekot kopā, 18. novembrī veidos unikālu labo vārdu apkopojuma jostu. Tāpat arī šogad tiks izveidota vienotā visu labo vēlējumu zīme, kas būs pieejama jau 19.novembrī. Visas skolas tiek īpaši aicinātas ierakstīt savus vēlējumus, jo vienotās labo domu zīmes būs pieejamas arī katrai skolai atsevišķi.

Kā jaunu tradīciju domubiedru grupa „3 darbi Latvijai" piedāvā Lielzupas gatavošanu, kur iesaistīt visus tuviniekus, kaimiņus un ciemiņus, kas sanākuši uz himnas dziedāšanu.
„18.novembris var būt diena, kad ikviens satiek savus tuvos un mīļos cilvēkus. Lai paildzinātu kopā būšanas brīdi, mēs aicinām kopīgi vārīt Lielzupu. Katrs ciemiņš atnes kādu no zupas sastāvdaļām, tikmēr mājas saimnieks ir atbildīgs, lai zupā būtu viss nepieciešamais un netiktu sajaukts kaut kas nesaderīgs. Tādējādi ikviens iesaistās Lielzupas gatavošanā. Tas ir process, kas rada kopības izjūtu. Tieši tādu, kāda nepieciešama valsts svētkos," stāsta Mārtiņš Martinsons, viens no Lielzupas idejas autoriem.

Tāpat arī aicinām sveikt Latviju ar gaismu, iededzot svecīti logā vai veidojot gaismas skulptūras pilsētu laukumos. "Kad pagājušogad iesākām Latvijas dzimšanas dienas svinību tradīciju kustināšanu, mēs uzstādījām ambiciozu mērķi – lai 2018.gadā ikviens zinātu un sajustu, kā svinēt neatkarības dienu. Lai mums būtu kopīga tradīcija un kopības sajūta. Mēs priecājamies, ka cilvēkiem patīk šī doma – mācīties svinēt. Nākamais solis ikvienam no mums ir paņemt aiz rokas savu kaimiņu, kolēģi un vienkāršu garāmgājēju, iedvesmot svinēšanai arī viņus," tā viens no domubiedru grupas pārstāvjiem – Andris Dieviņš.

Plašāka informācija par iniciatīvu „3 darbi Latvijai" un to, kā Latvijas novados tiks svinēts 18.novembris, pieejama www.3darbi.lv.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV