Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

"L&T" no Rīgas Lielās Talkas laikā izved 175 tonnas atkritumu

Anna Blaua, 02.05.2011. 14:59

Pēc sestdien, 30.aprīlī, notikušās Lielās Talkas, atkritumu apsaimniekotājs L&T izvedis 160 tonnas atkritumu no aptuveni 150 talkošanas vietām Rīgā. Šodien, oficiāli noslēdzoties talkas atkritumu izvešanai no Rīgas, plānots izvest vēl 15 tonnas atkritumu, tādējādi Lielās Talkas ietvaros no Rīgas būs izvestas 175 tonnas atkritumu.
"L&T" no Rīgas Lielās Talkas laikā izved 175 tonnas atkritumu

Talcinieki savākuši pārsvarā standarta piesārņojumu - stikla pudeles, PET pudeles, papīra atkritumus, taču papildus tradicionālajiem atkritumiem, uz atkritumu poligonu Getliņos aizceļoja arī vairāki televizori, ledusskapji un mēbeļu fragmenti. Salīdzinot ar pagājušo gadu, šogad krietni vairāk atrastas arī auto riepas. Provizoriskie aprēķini liecina, ka kopējais Talkā savākto riepu svars varētu būt ap 10 tonnām.

Reinis Ceplis, L&T direktors: „Pērn Rīgā pēc Lielās Talkas izvedām 385 tonnas atkritumu, no kuriem 220 tonnas bija atkritumi no oficiālajām talkas vietām, bet pārējie no tā sauktajām partizānu talkošanas vietām un privātie atkritumi. Šogad Lielā Talka bija koordinētāka, vieglāk plānojama atkritumu izvešana, jo, izvēloties atkritumu vākšanai dzeltenos maisus, talkas laikā neradās pārpratumi, kuri ir tieši Lielajā Talkā savāktie atkritumi. Ņemot vērā, ka dzeltenos talkas maisus varēja saņemt tikai talkošanas vietās, privāto atkritumu atstāšana publiskajās talkas vietās bija izskausta. Nerodas arī situācijas, kad jauni atkritumu maisi talkošanas vietās uzrodas vēl dažas dienas pēc talkas, kad mēs jau esam izveduši talkas dienā savākto."

Visaktīvāk šogad Rīgā talkojuši Dārziņu apkārtnes iedzīvotāji, savācot 14 tonnas atkritumu. Nākamie aktīvākie talcinieki bija atkritumu apsaimniekošanas kompānijas L&T darbinieki, kas Skanstes ielas mazdārziņu teritorijā salasīja vairāk kā 8 tonnas atkritumu, kā arī Valsts prezidenta Valda Zatlera pārstāvētā komanda un talcinieki Brīvdabas muzejā, katrā no punktiem savācot 6 tonnas dažādu atkritumu.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV