Pirmdiena, 06.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Didzis, Gaidis;

Izskanējusi Spensera Boijera vieslekcija par sociālo mediju lomu valdībā

LU Preses centrs, 19.09.2011. 12:34

Piektdien, 16. septembrī, Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātē notika Spensera Boijera (Spencer Boyer), ASV Valsts sekretāres palīga vietnieka ASV Valsts departamenta Eiropas un Eirāzijas lietu birojā, vieslekcija „Sociālo mediju loma un sociālā tīklošana valdībā: ASV piemērs". Lekcija rīkota sadarbībā ar ASV vēstniecību Latvijā.

S. Boijers, runājot par ASV valdības politiku attiecībā uz saziņas brīvību, pauda pārliecību, ka jo brīvāka būs informācijas plūsma, jo ciešākas būs sabiedrības saites un, ka šāda informācijas pieejamība nodrošina sabiedrībai iespēju uzraudzīt valsts pārvaldi, radīt idejas un veicināt biznesa attīstību.

Savas uzstāšanās laikā S. Boijers uzsvēra, ka skatoties uz protesta akcijām Ziemeļāfrikā un Tuvajos Austrumos un sociālo mediju lomu tajos, nākotnē jāatceras, ka liela loma šajā ir ne tikai internetam vai sociālajiem tīkliem, kas nodrošinājuši unikālas komunikācijas platformas, bet gan cilvēkiem, kuri uzdrošinājās izrādīt savu neapmierinātību ar esošo politisko un ekonomisko situāciju, lai pieprasītu labāku nākotni. „Internets nepiedalījās demonstrācijās vai gājienos un neuzņēmās riskus, to darīja cilvēki," uzskata S. Boijers.

Lekcijas laikā studenti aktīvi iesaistījās un vaicāja S. Boijera viedokli tādos jautājumos kā sociālo mediju negatīvie aspekti, amatpersonu brīvība blogojot, sociālo mediju ietekme uz politiku, politiķu labas prakses piemēri komunikācijai sociālajos tīklos, sociālo tīklu monitorings un terorisma draudu kontrolēšana, kā arī anonimitāte internetā un nākotnes perspektīvas.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV