Otrdiena, 19.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Jāzeps;

Nomadi pēdējo reizi par krieviem, pirmo reizi par jūru

EasyGet.lv, 03.05.2012. 12:27

Maijā radošā apvienība "Nomadi" klejos ne vien pa Rīgu, bet arī dosies uz Cēsīm un Liepāju.
Nomadi pēdējo reizi par krieviem, pirmo reizi par jūru

5. maijā, plkst.16:00 Filmu festivāla "Lielais Kristaps" ietvaros Cēsu Jaunajā pilī tiks izrādīta Kristas Burānes dokumentālā filma "Nākotne ir pagātnes tagadne" - četri jauni cilvēki, četras politiskās izvēles un četras nākotnes. Pirms seansa saruna ar režisori.

"Par ideāliem un vērtībām filma liek padomāt neuzbāzīgi, bet cieti. Portretvērojumi ir izdevušies no cerību entuziasmā diedzēta naiva ideālisma līdz sarkastiskam apcerīgumam par lietu un cilvēku dabu "kā tādu". Savukārt uz jauniešu vecvecākiem un vecākiem režisore Krista Burāne raugās ar lielu sirsnību, pat pietāti, jo tieši viņi kā "fons" iespējams, ļauj skatītājam saprast, kādēļ šie Latvijas "bērni" un sabiedrība kā kopums ir tāda, kāda tā ir," Normunds Naumanis par filmu raksta "Kultūras Dienā".

Pēdējo reizi Rīgā radošā apvienība Nomadi izrādīs divas izrādes par latviešiem un krieviem, kas ļaus gan atcerēties to, kā rodas mīlestība, gan caur smiekliem parunāt par to, ko parasti izvēlamies noklusēt.

9. maijā plkst. 19:00 Kaņepes Kultūras centrā (Skolas ielā 15) izrāde ar hepeningu un dzīvo mūziku jauniem cilvēkiem "Viss par mīlestību". Vai un cik vienkārši un ātri ir iespējams pārvērst mīlestību naidā divu līdzās pastāvošu dzimtu starpā, kas reiz dzīvoja Veronā, bet šodien Rīgā? Kāds būs iznākums Šekspīra traģiskai mīlestībai mūsdienu krievu Romeo un latviešu Džuljetas starpā?

Dace Vilkāja: "Brīdī, kad Ginta Andžāna tēlotais Romeo sāk stāstīt par savām jūtām, nevaru savaldīt emociju pārpilnību- cik patiess tēlojums! Jūtos nokļuvusi īstas mīlestības jūtu virpulī."

Izrādes radošā komanda ir režisors Mārtiņš Eihe, dramaturģe Krista Burāne, mūziku izrādei sacerējis Edgars Rubenis, kostīmus veidojusi Inga Siliņa. Lomās Gints Andžāns, Inese Pudža, Mārtiņš Eihe, Aigars Apinis.

Plašāk par izrādi: ej.uz/vissparmilestibu

11. maijā plkst. 18:30 Dirty Deal Teatro, Maskavas ielā 12, k2, A.Borts spēlēs Ansela Kaugera komēdiju "Kāpēc es mīlu krievus" I daļu, kurai jaunajā sezonā radošā komanda sola turpinājumu ar nosaukumu "Par ko mīlēt latviešus".

Maija Treile par A.Borta personisko latvietības stāstu: "Izrāde piedāvā iespēju izsmieties pašiem par sevi un vienlaikus motivē pārdomām."

Izrādes režisori Mārtiņš Eihe, Krista Burāne, spēlē – Ģirts Rāviņš.

Pašāk par izrādi: ej.uz/kapecmiletkrievus

Savukārt mēneša otrajā pusē, 19. maijā, Muzeju nakts ietvaros Liepājas Vecās ostmalas telpās "Nomadi" kopā ar Liepājas muzeju pirmo reizi piedāvās videoinstalāciju ar performatīviem akcentiem "Jūras zilais". Tās laikā muzeju nakts klejotāji mājīgos apstākļos varēs atpūtināt kājas un mākslas nogurdinātos prātus, vērojot to, kas bijis ne tikai pirms kultūras, bet arī pirms cilvēka un dzīvības.

Biļetes uz izrādēm iegādāties Biļešu Paradīzes kasēs un internetā www.bilesuparadize.lv. Biļešu cena iepriekšpārdošanā LVL 5, LVL3 (skolēniem, studentiem, pensionāriem) Biļešu cena pirms izrādes LVL 7, LVL5

Informācija: www.nomadi.lv
Seko līdzi arī sociālajos portālos:
Twitter: http://twitter.com/#!/nomadi_lv
Facebook: http://www.facebook.com/pages/Radošā-apvienība-NOMADI/221572637893060

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV