Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Rīgas talciniekus aicina uz atpūtas pasākumu Kronvalda parkā

EasyGet.lv, 18.04.2012. 10:04

Sestdien, 21. aprīlī, Lielās Talkas organizatori aicina rīdziniekus pulcēties Kronvalda parkā, kur talciniekiem tiks dāvāts atpūtas pasākums kā pateicība par Lielajā Talkā padarīto darbu, informē Lielās talkas mediju koordinatore Dace Jaunupe-Bargā. Pasākuma ietvaros Rīga|2014 brīvprātīgie klātienē radīs 54 m2 lielu PET korķīšu pasaules karti, kuras veidošanā izmantos vairāk nekā 25 000 korķīšus, kā arī gaidāmas dažādas citas radošas aktivitātes.

Lielās Talkas organizatoru un Rīgas Brīvostas pārvaldes organizētais atpūtas pasākums Kronvalda parkā norisināsies laikā no plkst. 15:00 – 17:00. Šajā laikā Rīgas talciniekus ar siltu zupu pusdienās sagaidīs Nacionālo Bruņoto Spēku Štāba bataljona virtuve, kas palīdzēs uzņemt jaunu spēku pēc cītīgas talkošanas. Tiem talciniekiem, kuri vēlēsies pēc darba atsvaidzināties, būs iespēja izmēģināt pārvietojamo pirti turpat Kronvalda parkā.

Vita Jaunzeme, Lielās Talkas vadītāja: „Šis pēctalkas pasākums tiek organizēts galvaspilsētas talciniekiem, kuriem nekad iepriekš nav bijusi iespēja kopīgi atpūsties pēc darba, sakopjot Rīgas piesārņotās vietas. Ceram radīt svētku noskaņojumu un pasniegt to kā dāvanu rīdziniekiem par padarīto darbu."

Parkā tiks radīta festivāla noskaņa ar teritorijā izvietotām dažādu aktivitāšu teltīm. Rīgas Skolēnu dome un maizes ceptuve „Latvijas Maiznieks" atraktīvākajiem talkotājiem piedāvās svētku mielastu ar gardām „Latvijas Maiznieka" tortēm, Jaunsardzes informatīvajā teltī noritēs dažādas spēka pārbaudes, atkritumu apsaimniekotāji „L&T" piedāvās sportiskas aktivitātes ar PET pudelēm, bet „Pēdas LV" teltī būs zīmēšanas meistardarbnīca.

Pie Rīgas Brīvostas pārvaldes atradīsies svētku noskaņas rosinoša mūzikas skatuve, kur Latvijas Radio 2 dīdžejs DJ Aivis atskaņos populāras latviešu melodijas. Pasākumu vadīs spēkavīrs Raimonds Bergmanis, kurš organizēs atrakcijas apmeklētājiem parka teritorijā un pieteiks Lielās Talkas atbalstītāju sagatavotus priekšnesumus.

Plkst. 16:00 tiks svinīgi atklāta Rīga|2014 veidota PET pudeļu korķīšu karte, kuras radīšanā roku pielikuši visi tie Latvijas iedzīvotāji, kas piedalījās Lielās Talkas un Latvijas Radio 2 organizētajā korķīšu vākšanas akcijā. Pēc kartes izgatavošanas tā tiks nofotgrāfēta un nosūtīta kā sveiciens no Latvijas visām pasaules valstīm, kuras šogad iesaistījušās „Let's do it! World Cleanup 2012" akcijā un šogad organizē Lielo Talku. Valstis, kurās šogad norisinās Lielās Talkas pasākumi, pasaules kartē tiks atzīmētas ar Coca-Cola dzērienu korķīšiem, tādejādi simbolizējot arī Coca-Cola Hellenic, viena no pasaulē lielākajiem The Coca-Cola Company produktu ražotājiem un izplatītājiem, ilgtspējīgo pieeju uzņēmējdarbībai, domājot gan par vides jautājumiem, gan investīcijām vietējā kopienā.

Arī šogad talkot aicina Lielās Talkas uzticīgie atbalstītāji Rīgas Brīvostas pārvalde, SIA „Skonto Būve" un AS „Latvijas valsts meži".

Papildu informācija: www.talkas.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV